Notícia

Els premis literaris Vila de Montblanc s'entregaran finalment el 27 d'agost

S'havien de celebrar al maig, per les Festes de Sant Maties, però el confinament va obligar a ajornar-ho

Redacció // Josep Ardila

Ràdio Montblanc

El certamen literari Vila de Montblanc tindrà lloc, finalment, el 27 d'agost. S'havia de celebrar per les Festes de Sant Maties al maig però el confinament va obligar a ajornar-lo.
 
Una setmana abans, el 20 d'agost, es donaran a conèixer els guanyadors del premi de poesia Pont Vell dotat amb 2.000 euros i en el que hi han participat 32 obres; i del premi de narrativa Portal de Bové dotat amb 5.000 euross i on s'han reunit 9 obres. Pagès Editors publicarà també les obres guanyadores.
 
És la primera edició d'aquest certamen organitzat per l'Escarritx i amb el suport de l'Ajuntament de Montblanc i que compta amb noms destacats al jurat com el de Coia Valls, Martí Gironell o Maria del Carme Roca. L'acte d'entrega de premis tindrà lloc el 27 d'agost i comptarà amb un espectacle de música i poesia i caldrà sol·licitar una invitació per controlar l'aforament. L'espectacle, presentat per Jordi Cartanyà i Mònica Socias, és obra de Conrad Setó i Lila Urbano.

A banda de la dotació econòmica , el guanyador o guanyadora rebrà una de les escultures fetes a mà per la ceramista del Bé Negre Montse Aiguadé, que reprodueixen el Portal de Bové i el Pont Vell que donen nom als premis. 

Audios de la notícia

  • Judit Pere, regidora de cultura i festes de Montblanc
  • Pau Civit, president de l'associació literària l'Escarritx
  • Sergi Olivan, membre de l'associació l'Escarritx