Actualitat
RSS
Divendres, 20 Juliol 2012
El proper dimecres comença a Montblanc Els Dimecres Tapa!
I el 28 serà el primer Dissabte de Gastronomia Medieval.(L)
Fotografia de la notícia
Amplia foto

Aquestes dues activitats, que formen part de la campanya Vivim Montblanc Medieval, inicien la col•laboració de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà. Les dues entitats, d’acord amb Turisme de Montblanc i l’Ajuntament de Montblanc, es proposen potenciar el rendiment comercial de la marca Montblanc Medieval i, posteriorment, d’acord amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i amb d’altres associacions de comerciants i emprenedors d’àmbit comarcal, impulsar activitats similars per tota la comarca sota el paraigües de la marca Ruta del Cister.

Amb Els Dimecres Tapa! es proposa als ciutadans de Montblanc, als veïns de la comarca i als turistes de la Costa Daurada, una ruta de tapes d’inspiració medieval per tretze establiments montblanquins, des de les vuit de la tarda fins les onze de la nit.
Les tapes s’ofereixen a 2€ i la degustació d’una copa de vi de la D.O. Conca de Barberà a 1,5€.
L’activitat s’iniciarà el proper dimecres 25 de juliol i es repetirà tots els dimecres d’agost fins el dimecres 5 de setembre.

Properament, a totes les bústies de Montblanc hi trobareu les butlletes per a participar a l’activitat. Les butlletes, que també estaran disponibles als establiments participants, a l’Oficina de Turisme de Montblanc, a l’Ajuntament de Montblanc, a la seu del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i es faran arribar a tota la comarca, permetran concursar a dos sopars per a dues persones cada setmana, si es realitzen degustacions de tapes a un mínim de deu establiments. També podreu votar quines són les tres tapes que més us han agradat.

Els establiments que participen a Els Dimecres Tapa! són: la CAFETERIA GARBI, la CAFETERIA ISAMA, el FORN DE PA CAL TULLET (on no es servirà vi de la D.O.), CAL XIXONENC, la CREPERIA QUART CREIXENT, la CAFETERIA EL COMERÇ DEL MALLOL, el REST CAL JORDI, el REST EL CALL DE MONTBLANC, el REST EL CORTIJO, el REST EL MIRADOR DE MONTBLANC (al Càmping Montblanc Park), el REST EUROPA, el REST MIL•LÈNIUM i el REST LA CANAL DOS.

Cada dimecres a les onze de la nit, en finalitzar l’activitat d’Els Dimecres Tapa!, la cafeteria Isama, la cafeteria El Comerç del Mallol i la cafeteria L’Ocell Blau conviden tothom a concerts i actuacions tranquil•les de petit format per a públic familiar a la Plaça Major. I si voleu seguir la festa, tots els dimecres fins el 8 de juliol, a partir de mitjanit International Wednesday Party a la Discoteca Què de Què.

I el proper dissabte, 28 de juliol, comencen els Dissabtes de Gastronomia Medieval. Tots els dissabtes, fins l’1 de setembre, els bars i restaurants montblanquins participants destaquen de la seva oferta gastronòmica els seus plats d’inspiració medieval. Amb aquesta activitat els bars, restaurants i comerços assajaran una forma de col•laboració:

Cada setmana els montblanquins i visitants que guardin tiquets de caixa de compra o consumició dels establiments participants per un valor superior a 40€ podran dur el nen o la nena a un taller de jocs tradicionals i medievals a la Plaça de la Font de la Fruita i la Plaça de Sant Miquel, els dissabtes de 6,30h a 8,30 de la tarda.
Els tiquets de caixa poden ser de tota la setmana, únicament dels establiments participants.
Si no voleu guardar els tiquets de tota la setmana i voleu portar el nen o la nena als tallers igualment, el preu serà de 3€.

En els Dissabtes de Gastronomia Medieval participaran els següents comerços:
AGROCONCA, AGROBOTIGA, ARASPORT, ART JUDITH, AVIRAM MOIX, BUFONS COMPLEMENTS, BUMBACK, CANSALADERIA CAL TON, CANSALADERIA CAL JOAN, CANSALADERIA FIGUERES, EL CANTÓ DE L'ART. FERRETERIA OLLÉ, FRUITES CIVIT, FRUITES GARCIA VICENT, GAT I GOS, GLAMOUR ÍNTIM, JOIERIA AURI, JOGUINES JOGLARS, L´ULL DE LA VILA, LA BALDUFA, LA BOTIGA, LA LLUNA, SATTO, NIU DOLÇ, ÒPTICA ROBUSTÉ , PERFUMS REGALS PALAU, QUEVIURES Mª TERESA i TALLER DE COSTURA MARIBEL.
I els bars i restaurants:
EL COMERÇ DEL MALLOL , el REST. CAL COLOM, el REST. CAL JORDI, el REST. CAL MAGRET, el REST. EL CALL DE MONTBLANC, el REST. EL CORTIJO, EL MIRADOR DE MONTBLANC, el REST. EL MOLÍ DEL MALLOL, el REST. EL SEGUICI i el REST. MIL•LÈNIUM.

Amb Vivim Montblanc Medieval, els botiguers i restauradors de Montblanc volen assajar formes de col•laboració que permetin atreure visitants de fora de la comarca amb el reclam de la gastronomia i provar d’obtenir un benefici directe o indirecte per al comerç local de proximitat. Difícilment podrem fer venir els forasters a comprar pantalons, ulleres, sabates o llibres, però sí que els podem atreure amb la festa, el bon menjar i el bon beure. Ho veiem a la Setmana Medieval i també a la temporada de les calçotades. L’objectiu és aconseguir que aquest visitant, un cop que ja és aquí, compri també als nostres comerços.

El pal de paller de Dimecres Tapa! I Dissabtes de Gastronomia Medieval és la voluntat de convertir la Gastronomia Medieval en el reclam gastronòmic de Montblanc i comarca. Aquesta campanya es presenta com un punt zero en el que els nostres cuiners i les nostres cuineres escalfen els motors i els fogons i es preparen per crear col•lectivament una oferta gastronòmica comarcal basada en la tradició de la cuina medieval i en els productes de proximitat, autòctons i de kilòmetre zero.

Molt bon profit a tots i a totes.

Ràdio Montblanc no es responsabilitza dels contingut d'aquesta informació que ha extret de la font indicada a sota.

Fotos relacionades
Fotografia de la notícia
Fotografia de la notícia
Fotografia de la notícia
Programes
Redactor: UBCM i AEHCB