Arxiu

ACM, CiU i CUP signen el compromís amb l’ANC a Montblanc

La FIC no s'hi ha sumat com a candidatura però l'han signat tres dels integrants de la llista

Tres dels partits que es presenten a les eleccions a Montblanc han signat el compromís amb l’ANC. Agrupament Catalanista de Montblanc, CiU i la CUP són les tres formacions que han inclos als seus programes electorals els punts que proposava l’Assemblea a favor de procés.

L’altre partit que es presenta a les eleccions a Montblanc, la FIC, s’hi ha negat com a candidatura, i sols han donat suport al compromís a títol individual els números 4, 7 i 10 de la llista. Conseqüentment, Montblanc per la Independència dóna suport per a qualsevol de les tres opcions signants.

Des de l’assemblea local de l’ANC consideren imprescindible la constitució del màxim nombre de governs municipals independentistes per evidenciar el suport a la independència des d’aquestes administracions bàsiques i, també perquè la veu dels pobles lideri el procés.

Cal destacar que, en el cas de Montblanc, les candidatures signants incorporen, a més, en el seu programa punts a favor del procés independentista.

El compromís signat consta d’aquests cinc punts:

1.- Proposar al primer Ple municipal ordinari l’adhesió o continuïtat del nostre ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper actiu.

2.- Promoure campanyes des del nostre grup municipal per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un Estat independent en el seu programa.

3.- Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre con¬gurin una majoria independentista al Parlament, proposarem que el nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l’Estat espanyol.

4.- Proposar que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d’autogovern. Aquesta Assemblea estarà formada pel President de la Generalitat, els diputats del Parlament de Catalunya i els representants dels municipis de Catalunya amb l’objectiu d’assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.

5.- Facilitar l’elecció com alcalde o alcaldessa del cap d’una de les llistes que incloguin aquests punts, tot promovent un govern municipal de majoria independentista.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp