J. López

Aigües de Montblanc construirà una nau al carrer Joan Amades

El ple va aprovar cedir un espai a l'empresa municipal per ampliar les seves instal·lacions

L’Ajuntament de Montblanv va aprovar al ple d’aquest dimecres la cessió gratuïta d’una finca a l’empresa Aigües de Montblanc per la construcció d’una nau. La cessió es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i de la CUP, i el vot contrari de CDC i la FIC. L’esmentada finca, destinada a equipament públic, es troba situada al carrer Joan Amades i té una superfície de 3.788 metres quadrats.

La decisió s’ha pres perquè Aigües de Montblanc necessita construir una nau per a la correcta prestació del servei d’aigües, i s’ha escollit aquesta zona perquè es troba molt a prop del dipòsit de La Canal.

El regidor de la FIC, Toni Gutiérrez, va assegurar que votava en contra “com a protesta” perquè, va assegurar, “l’Ajuntament construirà una nau nova enlloc de comprar la nau on es vol instal·lar la futura mesquita”. L’alcalde, Josep Andreu, el va replicar assegurant que “hem ofert aquesta possibilitat a l’Associació Islàmica i no volen vendre, i un no pot comprar si l’altre no ven”.

Cesc Viñas, des de CDC, va destacar que “aquesta és una zona residencial i no és el millor lloc per posar-hi una nau”, mentre que la CUP va votar a favor destacant que “el terreny està situat a prop d’on Aigües de Montblanc té alguns dels seus serveis”.

Modificació del pla general
D’altra banda, l’Ajuntament de Montblanc va aprovar aquest dimecres la modificació puntual del pla general de Montblanc a la zona dels Plans d’en Jori. La proposta va ser aprovada per 11 vots a favor d’Agrupament Catalanista de Montblanc, Convergència Democràtica i la FIC, i 2 abstencions de la CUP.

Aquesta modificació pretén retornar l’ordenació a la situació que hi havia anteriorment per la impossibilitat de formalitzar una permuta de terrenys que minimitzava l’afectació del pas d’una línia d’alta tensió. D’aquesta manera, es mantenen les claus, superfícies i aprofitaments, però s’incorpora la qualificació d’equipaments, a banda de la vialitat, deixant un únic espai ample d’accés a la parcel·la industrial.

A més a més, en aquesta zona, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona, el passat mes de novembre, va aprovar l’ampliació de la rotonda existent i l’ampliació del pas actual per sota del ferrocarril. L’alcalde va destacar que “intentarem fer una nau més arreglada i menys industrial per no trencar l’estètica de la zona”.

El ple també va aprovar una moció de suport als ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional i el dret a decidir. Es va aprovar amb 12 vots a favor i l’abstenció de la FIC.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp