Josep Ardila

Ajuntament i comerciants preparen activitats per dinamitzar el Nadal a Montblanc

La campanya comença aquest proper cap de setmana

El proper 6 de desembre Montblanc donarà el tret de sortida a la campanya de Nadal. Un any més, Ajuntament i comerciants de la vila han unit esforços per dinamitzar l’activitat econòmica durant les festes de Nadal.

Una de les principals novetats d’aquesta campanya és la il·luminació nadalenca, que per primera vegada ha arribat també als carrers de fora del centre històric. S’han instal·lat llums a la carretera i també els carrers Pintor Potau i Dionís Mestre. Això ha fet augmentar el pressupost, passant de 3.000 euros a gairebé 13.000 d’aquest any, finançat per l’Ajuntament i la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc.

Enguany es repetirà l’activitat Vota l’arbre que més t’agradi, amb 69 avets. 20 més que l’any passat, distribuïts per comerços, bars i restaurants dels carrers i les places de Montblanc. A més de la decoració a càrrec dels nens i les nenes de l’Escola Les Muralles i del Col·legi Mare de Déu de la Serra, en aquesta edició participaran estudiants d’altres centres reglats i no reglats del municipi. Tots els que vulguin votar l’arbre que més els agradi, podran recollir les butlletes al vestíbul de l’ajuntament, on també hi haurà l’urna per a dipositar els vots.

Una de les novetats de la campanya de Nadal 2014 serà una activitat en col·laboració amb el Museu del Pessebre de Catalunya, que obrirà una part de l’edifici aquestes festes. L’activitat Fes el teu pessebre amb les botigues de Montblanc consistirà en repartir pels comerços cartolines amb figuretes de pessebre retallables. Els nens i les nenes de 3 a 9 anys les podran passar a recollir, retallar-les, pintar-les i muntar els seus pessebres. Els que facin el seu pessebre el podran dur al Museu del Pessebre entre els dies 28 i 31 de desembre. Amb els pessebres rebuts es farà una exposició que es podrà visitar fins el dia 11 de gener.

La Unió de Botiguers i comerciants de Montblanc, d’altra banda, sortejarà 5 vals/regal de 50€, i els clients dels comerços associats només hauran de dipositar els seus tiquets de compra amb el seu nom i número de telèfon. El sorteig es farà el dissabte, 10 de gener, al Museu del Pessebre de Catalunya.

També s’ha editat un calendari de paret pel 2015 on els fulls dels dotze mesos mostren dotze fotografies antigues de Montblanc superposades a les mateixes dotze fotografies realitzades a l’actualitat. Les fotografies antigues s’han obtingut majoritàriament de l’Arxiu Comarcal de la conca de Barberà de Montblanc, les fotografies actuals les ha fetes el Toni Calvo, provant d’aconseguir els mateixos enquadraments i el disseny del calendari és de l’Isaac Ballesté, que ha tingut cura d’assenyalar els dies més comercialment importants. Els calendaris els podreu comprar per 5€ als establiments associats.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp