Diputació de Tarragona

Alcaldes i alcaldesses de la Conca participen al pla de mandat de la Diputació de Tarragona

S'està elaborant de manera participativa amb els representants del territori

La Diputació de Tarragona està elaborant el Pla del Mandat 2019-2023 que, per primera vegada, realitza de manera participativa amb el territori. Aquest dimarts la president de l’ens, Noemí Llauradó, es va reunir amb els alcaldes i alcaldesses de la Conca de Barberà per conèixer les prioritats de la comarca i poder-les incloure al pla.

Les trobades amb els representants del territori permeten a la Diputació debatre i conèixer de primera mà inquietuds, objectius i reptes del món local. En aquest sentit, la participació dels seus representants esdevé un eix fonamental del mandat, que se sustenta en el lema ‘Diàleg, col·laboració i oportunitat’. Llauradó es va reunir amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca al Consell Comarcal de la Conca a Montblanc, acompanyada de diversos diputats i diputades i també de l’equip tècnic especialitzat que, utilitzant la metodologia del diàleg apreciatiu, n’extraurà els continguts i les propostes que es tindran en compte a l’hora de dissenyar el Pla de Mandat, juntament amb altres fonts d’informació. El procés participatiu també s’estendrà a altres grups, com els empleats i empleades de la Diputació.

Durant la trobada, la presidenta de la Diputació de Tarragona ha anunciat l’augment econòmic de la partida pressupostària destinada a ajudar els municipis afectats pels aiguats d’aquesta tardor. En el ple que la Corporació celebrarà aquest divendres, està previst que s’aprovi el pressupost per a 2020, que contempla aquest augment, que permetrà destinar fins a 2 milions d’euros a atendre les peticions que els muncipis afectats pels aiguats de les diverses comarques tarragonines realitzin.

En aquest sentit, Noemí Llauradó també ha explicat que els equips de carreteres de la Diputació segueixen treballant en la millora i reparació de la xarxa viària del Camp de Tarragona malmesa pels aiguats. Fins a l’actualitat s’han realitzat treballs de reparació en 11 carreteres dels municipis de Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí, Vilaverd, la Riba, Farena, Picamoixons, Botarell, Cornudella de Montsant, Siurana i Almoster. Durant les pròximes setmanes, es continuarà treballant per restablir la normalitat a tota la xarxa viària afectada. El cost de la reparació dels efectes dels aiguats a la xarxa de carreteres ascendeix als 610.202,65€.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp