Oficina de Turisme

Arrenca el cicle de concerts ‘Musicall’ al claustre de Sant Francesc de Montblanc

El primer concert tindrà lloc aquest divendres 25 de maig

Montblanc estrena aquest divendres un cicle de concerts organitzats per l’Associació Musical Mr. Beast de Montblanc. Fins ara, el cicle Musicall es duia a terme per la Festa Major. Tenint en compte la bona acollida que els concerts han tingut els darrers dos anys, l’entitat ha decidit organitzat un cicle al Claustre de Sant Francesc amb cinc concerts repartits de manera mensual, de maig a setembre.

Per a l’elecció dels artistes-músics principals, s’ha valorat que anteriorment hagin tocat poc o gens a la nostra comarca, la seva trajectòria artística, el cost de la seva contractació i el seu estil musical, obrint el ventall de la manera més àmplia possible tenint molt en consideració l’espai i el seu entorn.

Així mateix, en la majoria dels casos i quan sigui possible per infraestructura i necessitats
de l’artista principal, l’entitat contractarà també un artista-músic invitat amb domicili habitual a la mateixa comarca o a les comarques veïnes. Aquests seran els encarregats d’obrir cada actuació i, per a la seva elecció, s’ha tingut en compte, a més del criteri ja exposat anteriorment, que el seu estil musical guardi paral·lelisme amb el de l’artista principal i interpreti composicions pròpies.

A més, tots els concerts es completaran amb actuacions de punxadiscs locals que, així mateix, ambientaran l’espectacle durant els espais d’espera entre cada concert amb música adient per a cada espectacle.

El cicle arrenca aquest divendres 25 de maig, amb el grup Transmissions (the sound of Joy Division). Dedicats a recrear l’ambient d’un concert de Joy Division, Transmission emulen el so d’un dels grups més innovadors, evocadors i influents de la seva época. Joy Division es van formar a finals dels 70 i es van disoldre el maig de 1980 després del sucidi del seu líder Ian Curtis. Els membres restants van passar a formar New Order, amb notable éxit tant crítica com comercialment. Però la influència de Joy Division abasta molt més. Eren considerats pioners del post-punk i, trenta anys després, podem reviure el seu so cavernós i fosc a través de Transmission, una de les bandes tribut més importants del Regne Unit. Transmission han estat tocant les cançons de Joy Division per Europa durant els darrers set anys, amb alguns concerts memorables, culminant l’any passat tocant al Tribfest, el festival de bandes tribut més important del món. També actuaran els reusencs The Krav Maga.

Els concerts començaran a les 10 de la nit i l’entrada és gratuïta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp