Associació Literària l’Escarritx

Arriba la setena edició de la Festallibre

Arrenca el proper diumenge amb la trobada d'intercanvi de punts de llibre

Montblanc donarà diumenge vinent el tret de sortida a la setena edició de la Festallibre, organitzada per l’Associació Literària l’Escarritx. Enguany està dedicat als clàssics i tindrà els actes habituals que ja s’han fet els darrers anys.

El proper diumenge es farà, com ja es tradicional, la trobada d’intercanvi de punts de llibre, que també arriba a la setena edició. Es farà d’11 a 2 a la biblioteca comarcal Conangla i Fontanilles. Com cada any, també es farà un punt commemoratiu de la trobada.

El dijous dia 29 d’octubre es farà una sessió de contacontes a la biblioteca, a dos quarts de sis de la tarda. El tret de sortida més oficial es farà l’endemà, el divendres 30 d’octubre a les sis, amb la tarda literària i musical a la residència Conca de Barberà, a càrrec de residents i treballadors i amb l’acompanyament dels alumnes de l’Escola Municipal de Música Josep Porter i Rovira de Montblanc.

Una hora més, a les 7 de la tarda, es farà l’acte inaugural a la biblioteca, amb el pregó a càrrec de Carles Duarte, poeta i director de la Fundació Carulla. També es presentarà el cartell d’aquesta edició, obra de Laura Magrinyà, i hi haurà una actuació teatral a càrrec d’alumnes de l’Institut Martí l’Humà.

El dissabte dia 31 tindrà lloc l’exposició, venda i intercanvi de llibres a la plaça Major, de les 11 del matí a les 3 de la tarda. A les 12 del migdia, a la Font Major, es farà el Marató de Clàssics, amb lectures de petits fragments d’obres a càrrec de tothom que hi vulgui participar i acompanyats pels alumnes de l’escola de música, que tocaran en directe.

A la tarda, a dos quarts de sis, hi haurà una xerrada, a l’Antic Hospital de Santa Magdalena, a càrrec de Laura Borràs, director de la Institució de les Lletres Catalanes sota el títol ‘Els clàssics, un cànon’. Borràs també serà l’encarregada d’entregar els premis del V Concurs Literari de Tardor, organitzat en motiu del Festallibre i on hi participen alumnes dels centres educatius de la comarca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp