Consell Comarcal de la Conca

Augmenta el mal ús de les àrees d’emergència als municipis amb porta a porta

El Consell Comarcal i els Ajuntaments implicats treballen per implantar un règim sancionador

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha detectat un increment del mal ús de les àrees d’emergència de contenidors als municipis on es realitza el sistema de recollida porta a porta. Són molts els dies que les àrees es troben plenes de bosses fora dels contenidors i amb residus que s’haurien de portar a la deixalleria.

És el cas de l’àrea d’emergència de Montblanc, situada al costat mateix de la deixalleria, on moltes setmanes s’hi poden veure bosses i residus al terra. Amb l’objectiu d’acabar amb aquest mal ús reiterat de l’àrea d’emergència, l’àrea de medi ambient del Consell Comarcal i els Ajuntament de Montblanc, l’Espluga, Vimbodí, Barberà, Vilaverd, Sarra i Santa Coloma estan treballant per impulsar mesures correctives i establir mesures sancionadores a aquelles persones que donen un mal ús d’aquest espai.

Un dels objectius és instal·lar càmeres de seguretat per poder identificar les persones que en facin un mal ús. I qui en faci un mal ús reiterat podria ser sancionat. Els ajuntaments implicats ja estan treballant en com serà aquest règim sancionador.

Aquests punts d’emergència són per ús exclusiu dels veïns del municipi i no el poden utilitzar les indústries. També està prohibit dipositar les deixalles barrejades, dins de contenidors que no corresponguin o fora d’aquests, ja que això malmet la tasca dels veïns i de les veïnes que han separat correctament. Tampoc s’hi poden deixar mobles, runa, residus especials o cap altre residu no permès. Aquests residus s’han de dur a la deixalleria.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp