Oficina Comarcal de Turisme

Augmenten un 20% les consultes a l’Oficina comarcal de turisme durant el 2015

S'han registrat 58.163 visites i 18.660 consultes

L’Oficina Comarcal de Turisme de la Conca de Barberà ha tancat l’any 2015 amb un 20% més de consultes i un 9% més de visitants respecte a l’any anterior. En total, l’oficina situada al Monestir de Poblet ha registrat un total de 58.163 visites i de 18.660 consultes.

El turista de proximitat segueix sent el qui més visita la comarca i per tant el moviment que es genera reflexa que es manté la mateixa tendència durant els últims anys.

Enguany destaca un augment destacat durant el mesos de juny i juliol, coincidint amb activitats destacades a la comarca com Brickània a Montblanc, la Festa del Trepat a Barberà de la Conca o el Forès Poesia i Música. En canvi, el mes d’agost van disminuir les visites respecte a l’any passat, tot i ser el mes amb més consultes de tot l’any.

També s’ha registrat un gran augment els mesos de març i abril, coincidint amb el període de Setmana Santa i la Setmana medieval de Montblanc. Els mesos de setembre, octubre i novembre, el turisme torna a augmentar, coincidint en gran part amb les activitats que s’organitzen a Montblanc durant la tardor (Clickània, Terrània i Safrània, la Fira de Sant Martí), la Festa de la Verema a l’Espluga de Francolí, la Festa de la Castanya a Vilanova de Prades i Vitrum, la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, ja que també repercuteixen en positiu derivant visitants a tota la comarca.

El mercat català és el capdavanter en quan a la procedència del turista, representant el 48% del total dels visitants a l’Oficina de turisme. La presència de catalans ha augmentat en un 9% respecte l’any anterior.En segon lloc, trobem els visitants procedents d’Europa que representen un 28% del total. En relació a aquest mercat, els principals visitants són majoritàriament francesos (54%). En segon lloc destaca la presència d’alemanys (14%) i en tercer lloc es situen els russos (7%).

Segueixen els visitants espanyols (21%), on les principals destinacions d’origen dels visitants són: País Valencià (36%), turista procedent de Madrid (27%), i en tercer lloc es situa Aragó (10%). Segueixen Andalusia (8%) i el País Basc (5%), entre d’altres.

El 32% de les persones que visiten la oficina de turisme fan excursions d’un sol dia, s’allotgen al seu lloc de procedència.. Els turistes que s’allotgen a la costa (Salou, Cambrils, la Pineda, etc…) representen un 29%. Els visitants que s’allotgen a la comarca representen un 15%, xifra que s’ha mantingut respecte l’any 2014. Segons les dades recollides, la resta de turistes que han passat per l’oficina han estan allotjats a altres comarques d’interior de Tarragona, Barcelona i comarques, i Lleida i comarques, entre altres.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp