Ràdio Montblanc

Balanç positiu del primer any del govern d’unitat a l’Ajuntament de Montblanc

Els grups polítics analitzen a Ràdio Montblanc el primer any del govern de tretze

Balanç positiu del primer any del govern d’unitat a l’Ajuntament de Montblanc. Els grups polítics han valorat l’experiència al programa ‘A l’altra banda de la Plaça’, conduit per Eva Pomares i que un cop al mes analitza l’actualitat política del municipi.

En el primer programa de la nova temporada, els partits que integren el govern van fer balanç del govern de tretze, que des de l’estiu passat van formar tots els regidors de l’Ajuntament montblanquí. Durant el programa, els portaveus d’Agrupament Catalanista de Montblanc, de l’Entesa, de CiU, de la FiC i del PSC van assegurar que el govern d’unitat ha servit per deixar enrere les discrepàncies polítiques i treballar tots plegats per Montblanc.

L’alcalde, Josep Andreu, va destacar que tornaria a repetir l’experiència i que està molt satisfets de com està funcionant, una opinió que van compartir tots els grups. També van voler destacar que tot i que hi hagi govern d’unitat, també hi ha discrepàncies que es debaten a les juntes de govern i no als plens com passava abans. Això fa, van assegurar, que molts ciutadans pensin que tots estem d’acord en tot.

El cert és que durant aquest any bona part de les votacions s’han aprovat per unanimitat, tot i que en algun moment hi ha hagut discrepàncies, com ara quan l’Entesa va votar en contra d’externalitzar la gestió de l’enllumenat públic de Montblanc.

Entre els projectes duts a terme durant aquest any, els grups van destacar la importància de la llei de barris, que ha finalitzat amb una inversió total de més de 5 milions d’euros. Aquest va ser un projecte que va començar a la passada legislatura i que es va atorgar pocs dies després que Josep Andreu aconseguís l’alcaldia. Gràcies a la llei de barris s’han acabat les obres de la plaça de Sant Francesc i s’ha arreglat la plaça de Sant Miquel i la dels Jueus. També s’ha comprat la cooperativa o les cases que han de servir per ampliar l’Arxiu Històric situat a l’antic hospital de Santa Magdalena.

Ara queda pendent acabar les obres de la cooperativa que s’està convertint en una gran agrobotiga i que s’hauria de posar en marxa al primer trimestre de l’any vinent.

A banda del primer any del govern d’unitat, els partits també van parlar al programa de la consulta del 9 de novembre. Tots plegats van assegurar que passi el que passi a nivell de país, a Montblanc es mantindrà la unitat, i l’alcalde va referma la seva posició de votar el proper 9 de novembre, tot i que va matisar que a Montblanc es farà el que digui el President de la Generalitat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp