Josep Ardila

Barberà inaugura l’ampliació de l’escola Valldemur i tanca així una llarga etapa convivint en dos edificis

La consellera d'ensenyament, Meritxell Ruiz, ha inaugurat aquest dimecres les noves instal·lacions

La consellera d’ensenyament, Meritxell Ruiz, ha inaugurat aquest dimecres l’ampliació de l’escola Valldemur de Barberà de la Conca. Es tracta d’una llarga reivindicació de la comunitat educativa del municipi, que feia anys que tenia l’escola dividida en dos edificis separats per un carrer.

Amb una inversió de 200.000 euros de la Generalitat, s’han pogut construir tres noves aules i integrar tota l’escola en un sol edifici. Això farà que els poc més de 50 alumnes de l’escola puguin realitzar tots els serveis en un mateix espai, i no desplaçar-se cada dia d’un edifici a l’altra. El trasllat el van fer al gener i ara fa un parell de setmanes que les noves aules estan ja a ple rendiment.

La consellera d’ensenyament, Meritxell Ruiz, ha destacat que “és un bon edifici per estar al servei de l’educació dels nostres infants”. Ruiz ha destacat que “en èpoques de bonança econòmica es van fer projectes que ara s’ha demostrat que no eren necessaris, i aquí hem fet un projecte realista, amb un pressupost real, hem fet un exercici de responsabilitat”. La consellera ha destacat que es va descartar una nova escola, i es va aprofitar l’actual edifici per ampliar-lo.

L’alcalde, Marc Rovira, ha destacat que “avui és un dia màgic per Barberà, l’escola és senyal de vida d’un poble i és un goig poder inaugurar l’ampliació de l’escola”. Rovira destaca que “tenir l’escola en dos edificis comportava també un major cost, i a nivell d’ensenyament ara disposem de tots els recursos en un mateix edifici, tenim un equipament adequat a les nostres necessitats”.

La directora de l’escola, Cati Cisneros, ha destacat que “és un gran pas endavant per l’escola estar tots en un mateix espai, canvia moltes coses, des de petits detalls fins a grans coses”. També destaca que “sempre hem treballat de la mà del Departament d’Ensenyament i quan s’ha pogut s’ha tirat endavant l’ampliació, també hi han lluitat les AMPES des del respecte”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp