Barjaula

Barjaula atura temporalment l’activitat per la falta de suport dels joves de Montblanc

L’associació juvenil ha pres la decisió després d’una reunió celebrada dissabte amb l’objectiu d’exposar la situació

L’Associació Juvenil Barjaula ha decidit aturar les activitats. La decisió s’ha pres després d’una sessió informativa que aquesta associació dinamitzadora de Montblanc va celebrar dissabte, 20 d’octubre, a la sala polivalent del Casal d’Entitats del municipi. De moment, es tracta d’una aturada temporal, mentre s’estudia quin pot ser el futur de Barjaula, que compta amb 15 anys de trajectòria.

La reunió de dissabte es va celebrar per explicar la situació actual de l’entitat i recollir propostes del jovent de Montblanc. Des de l’associació, però, es destaca la poca implicació i suport dels joves del municipi, per la qual cosa s’ha decidit aturar les activitats per poder reflexionar. El president de Barjaula, Marc Pallissó, explica que «cal estudiar si aquesta entitat té utilitat a Montblanc o no». Des del seu punt de vista, l’associació és necessària pel municipi, «però veiem que hi ha una manca d’implicació dels joves de Montblanc molt gran que hem de mirar a veure si ho podem resoldre». En aquest sentit, Pallissó explica que Barjaula està obert a escoltar noves propostes.

Des de Barjaula, es destaca que l’entitat s’enfronta, per una banda, a problemes econòmics i, de l’altra, a la falta de personal. Pel que fa als problemes econòmics, quan va entrar la nova junta el passat mes de febrer, els membres es van trobar amb un important deute econòmic, fet que ja s’ha pogut resoldre, segons s’explica des de l’associació. «Volíem potenciar les activitats culturals, però veient el deute, ens hem hagut de fer càrrec de barres de begudes a les festes i, amb aquests diners, hem pogut resoldre el deute que hi havia», afegeix el president de Barjaula.

Quant a la falta d’implicació dels joves, l’associació remarca, com a tall d’exemple, que l’actual junta «tan sols està formada per sis membres, mentre que històricament, les juntes de Barjaula havien tingut entre 12 i 18 persones. Hem intentat fer la mateixa feina i hem anat seguint la programació estable, però amb sis persones costa molt tirar endavant un projecte com aquest».

Pallissó agraeix el suport rebut per part de tot tipus d’institucions, des de l’Ajuntament, però també del comerç local, i destaca que l’únic que falta és el suport dels joves per seguir endavant amb el projecte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp