Ràdio Montblanc

Bernat Andreu, nou president de la DO Conca de Barberà

Agafa el relleu de Mariona Rendé, que n'ha estat la presidenta els darrers quatre anys

La DO Conca de Barberà té nou president des d’aquest dilluns. Bernat Andreu, del Celler Carles Andreu, agafa el relleu de Mariona Rendé a la presidència de la denominació d’origen de la comarca. Andreu ja formava part de la junta actual, mentre que Rendé continuarà com a vocal a la nova junta constituïda aquesta setmana.

La presidència, però, serà rotatòria. La primera meitat del mandat Bernat Andreu assumirà el rol de president, mentre que la resta del mandat ho serà Ricard Sebastià, del celler Mas Foraster. “És una posició que exigeix i demana molt, i per poder-nos dedicar el màxim possible hem cregut oportú repartir la presidència”, destaca Andreu.

“És una nova etapa en que repeteix el gruix de la junta, la presidenta anterior també ens acompanya. Volem donar un perfil més baix a la presidència”, explica. Destaca, a més, que continuarà sent un objectiu clar potenciar la marca DO Conca de Barberà. “Seguirem treballant per potenciar la nostra marca, seguint amb algunes accions que funcionen i reformulant d’altres que creiem que estan obsoletes”, destaca.

Bernat Andreu, nascut a Montblanc l’any 1984, sempre ha estat vinculat en les feines de la vinya i del celler familiar. Al voltant dels 22 anys d’edat exerceix durant dos anys com a bodeguer a Alemanya. El 2010 torna a la Conca de Barberà, i s’incorpora al Celler Carles Andreu. Inicialment com a bodeguer, però també realitza els estudis de Sommelier al CETT de Barcelona i comença a treballar també en l’àmbit de la comercialització i la representació dels vins i caves del celler.

La candidatura d’Andreu ha estat la única que s’ha presentat i s’ha escollit per unanimitat. A banda de Bernat Andreu i Mariona Rendé, també formen part d’aquesta nova junta Adolf Jaume Serra, Josep Miró Selma, Ricard Poblet Bonastre, Ramon M. Corbella Español i Josep M. Canela Canela com vocals del sector vitícola i Ricard Sebastià Foraster, Xavier Cepero Yeste, Mariona Vendrell Blanco com a vocals del sector vinícola.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp