Torraires de Montblanc

Bon inici de temporada dels Torraires de Montblanc

Van actuar aquest passat cap de setmana a Tàrrega i a Montblanc

Els Torraires de Montblanc han donat el tret de sortida a les actuacions de la temporada aquest cap de setmana. Ho han fet per partida doble i amb bona nota, ja que han assolit tots els seus objectius tant a Tàrrega com a casa, per la diada de Sant Maties, en un cap de setmana que ha resultat molt intens.

L’actuació central va ser diumenge al migdia a la plaça Major de Montblanc, on els acompanyaven els Xiquets d’Alcover i els de Vila-seca. Els montblanquins van entrar a plaça amb el pilar caminant, i tot seguit van completar un tres de sis molt tranquil. A la segona ronda, van haver de repetir el tres de sis amb el pilar pels dubtes de la canalla, però a la segona el van completar sense problemes. Per acabar, arrodonien l’actuació amb el quatre de sis i dos pilars de quatre simultanis. Pel que fa a les colles convidades, els Xiquets de Vila-seca van aconseguir els mateixos castells, i els d’Alcover el tres de sis i el tres de sis amb el pilar.

De fet, però, els Torraires ja s’havien estrenat a plaça el dia abans. Al migdia, van participar al seguici de les Festes de Sant Maties amb un parell de pilars. Al vespre, enfilaven el camí cap a Tàrrega per participar en una peculiar actuació nocturna, dins el marc de la Nit del Tararot de la festa major d’aquesta localitat. Allí, i simultàniament amb els Margeners de Guissona passades les onze de la nit, els Torraires van començar amb un pilar caminant. Després, aixecaven el tres de sis i, tal com marcava el guió de l’acte, un pilar al balcó. Cal destacar que aquestes eren les primeres actuacions amb Norbert Casado com a cap de colla.

El cap de setmana es va completar diumenge a la tarda amb la participació dels més petits de la colla al seguici infantil de Sant Maties. Un cap de setmana sense descans, doncs, però amb bons resultats per als Torraires, que diumenge vinent al migdia tornaran a actuar, aquest cop a l’Arboç, al costat dels Minyons de l’Arboç i els Nois de la Torre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp