Club Atlètic Montblanc

Bona participació a les curses de Sant Josep amb 500 corredors

Les dues categories van rebre una gran afluència de participants

Les curses de Sant Josep de l’1 de maig han tornat a ser tot un èxit. Organitzades pel Club Atlètic Montblanc, van rebre més de 500 corredors en les dues curses: la de fons i la popular.

En la 38a edició de la cursa popular hi van participar 280 persones, la majoria nens i nenes que corrien en aquesta cursa no competitiva, que ha incrementat el nombre de participants respecte a l’any passat. A l’arribada tots els participants van gaudir d’un bon esmorzar per reposar les forces.

Pel que fa a la 21a Cursa de fons, la participació va ser de 250 corredors, una participació molt bona tenint en compte l’alt nombre de curses que tenien lloc el mateix dia 1 de maig a pobles propers a Montblanc. Així doncs, aquesta bona participació consolida la cursa a l’ermita de Sant Josep, en una època on el gran nombre de curses que hi ha a tot el territori està afectant el desenvolupalment de moltes clàssiques que tenen una llarga trajectòria.

A les 10 del matí es donava la sortida a la cursa de fons. La cursa de fons, de 10 quilòmetres de llargada, arribava a la 21a edició i repetia el recorregut estrenat en l’edició 2014. És un recorregut exigent que es desenvolupa per asfalt i camins però a la vegada molt bonic ja que es passa pel voltant de la muralla de Montblanc i per camins que permeten veure el paisatge de la vila.

Xavi Garcia Insa del FACVAC, guanyador de l’any passat, va repetir com a primer classificat de la cursa de fons amb un temps de 33:57. Això suposa rebaixar la marca 1 minut de la de l’any anterior, seguit per Arnau Sugrañes del A.E.Blancafort amb un temps de 35:02, i José Ramon Rodríguez de l’Aran Nordic E.C. amb un temps de 35:43.

Jackeline Gómez de Vilafranca, amb un temps de 43.33, va ser la primera en arribar en la categoria femenina, seguida de Marta Ballesté de la Joventut atlètica d’Arbeca amb un temps de 44:56 i de Isabel Pelegrina de Sarral amb un temps de 48:11.

Pel que fa als corredors del Club Atlètic Montblanc, Gerard Combalia va quedar el primer corredor classificat del CAM i Belen Gallego la primera corredora.

A l’arribada de la cursa, els organitzadors van lliurar a Càritas un val per valor de 500 euros, recollits gràcies a la inscripció dels participants, que donaven un euro a l’entitat.