Cedida

Cap de setmana de #Safrània365 amb la vinya i l’enoturisme com a protagonista

Montblanc acollirà el darrer debat del Visions 5.1 i una gimcana a la vinya en família

Montblanc acollirà, aquest proper cap de setmana, diverses activitats en el marc del #Safrània365, programació del qual gira entorn la gastronomia i els productes de proximitat. Organitzat per l’Oficina de Turisme de Montblanc, ha proposta diversos actes durant l’any.

El divendres 21 a les set de la tarda, a la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc, es clourà el cicle de debats Visions 5.1 organitzat per l’associació La Conca 5.1 en col·laboració amb l’Oficina de Turisme de Montblanc.

“Enoturismes” és el títol escollit per al tercer i darrer debat del cicle. Lluís Tolosa, Eva Vicens, David Jobé, Judith Cortina, Míriam Clotet, Isabel Veà, Ester García i Marta Domènech seran els encarregats d’explicar de quina manera es pot atraure visitants i generar activitat econòmica a nivell local en zones productores de vi i que aposten també per la gastronomia. Es tracta d’un conjunt de professionals que donaran visions diverses sobre el concepte d’enoturisme i de com aprofitar millor el potencial turístic de qualsevol regió vinícola.

La Conca de Barberà, com a territori vinícola amb una denominació d’origen pròpia, té un gran potencial poc. Tanmateix, ha estat poc explotat fins ara, per la qual cosa s’espera que les reflexions del debat puguin ser de profit per a elaboradors, empresaris de la restauració i la hostaleria, i gestors turístics de l’administració.

Just l’endemà al matí, i també dins la programació de #Safrània365, s’estrenarà una nova activitat adreçada al públic familiar, amb l’objectiu d’apropar el cicle de la vinya i l’elaboració del vi a les famílies amb nens.

L’activitat tindrà lloc a les vinyes i el celler de Mas Foraster de Montblanc, on, a través d’una gimcana, els participants descobriran de manera amena i divertida un dels conreus tradicionals de la comarca. Al finalitzar la gimcana, tots els participants gaudiran d’un esmorzar amb productes locals i de temporada, i s’oferirà una degustació de vi i most.

«A la vinya, en família» és la segona activitat de les organitzades dins el cicle «Viu Montblanc en família» i està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La Història fa turisme

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp