Cedida

Càritas prepara una nova edició del Gran Recapte d’aliments a Montblanc

Tindrà lloc el proper 25 i 26 de novembre i es necessiten voluntaris

Montblanc participarà, un any més, al Gran Recapte que organitza el Banc d’Aliments a tot Catalunya. Aquí és Càritas l’entitat encarregada de coordinar la recollida dels aliments als diversos establiments que hi participen: Caprabo, Mercadona, Àrea de Guissona i Dia.

Càritas gestiona a Montblanc un servei de distribució d’aliments entre les famílies amb més dificultats econòmiques de la vila i també de la Conca de Barberà. Gràcies al Gran Recapte de l’any passat, l’entitat va poder repartir aliments fins al mes de juliol d’aquest 2016. Per aquesta edició, des de Càritas demanen tot tipus d’aliments que es puguin conservar excepte llet. “Vam anar al Banc d’Aliments i tota la llet que tenim ens caducarà al febrer, si ens en porten més no sabrem què fer-ne”, assegura Josep Maria Palau, responsable de Càritas a Montblanc. Així, l’òptim és portar sucre, oli, llegums cuits, arros o productes de neteja, entre d’altres. Tots ells productes que es puguin conservar durant un temps per després repartir entre les famílies necessitades.

El Gran Recapte es farà en horari d’obertura dels establiments participants durant el divendres i dissabte 25 i 26 de novembre. Per tirar-ho endavant, però, es necessiten 132 voluntaris. “Encara necessitem gent per ajudar-nos amb tota la logística del gran recapte”, explica Montse Palau, una de les voluntàries, que afegeix que “el voluntari s’encarrega de donar una bossa als ciutadans per dipositar els productes i anar col·locant tots els aliments de manera ordenada per després guardar-los”.

Enguany, a més, compten amb la col·laboració d’alumnes de l’escola Mare de Déu de la Serra de Montblanc, que han treballat la solidaritat i el voluntariat. Els alumnes han fet un treball previ per conèixer tots els serveis i la feina de Càritas a Montblanc, i després participaran com a voluntaris al Gran Recapte.

Des de Càritas volen agrair la participació de la gent de Montblanc el gran recapte i esperen que enguany també hi hagi una resposta massiva.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp