Josep Ardila

Càritas serveix més de 1.600 àpats i atén un centenar de famílies durant el 2016

L'entitat social de la parròquia ha fet balanç de l'any 2016

Càritas de Montblanc va tancar el 2016 servint més de 1.600 àpats al menjador social i atenent a més d’un centenar de famílies de Montblanc i la Conca de Barberà al seu servei de distribució d’aliments. Aquestes són només algunes de les dades que Càritas ha fet públiques per fer balanç de l’exercici 2016.

En un acte a la Casa de la Parròquia de Montblanc, els màxims responsables de Càritas han volgut explicar tota l’activitat de l’any passat. Dels diversos serveis que ofereix Càritas, destaca el menjador social, que va repartir més de 1.662 àpats, dels quals més de 1.200 es van servir al menjador i 438 es van repartir amb el sistema de carmanyola. També es van oferir 600 esmorzars. També es van registrar 320 dutxes i es va utilitzar el servei de rentadora 130 vegades. Aquest servei suposa, per Càritas, una despesa de 24.000 euros.

També destaca el Servei de Distribució d’Aliments, ubicat a la plaça Catalunya, i on durant el 2016 es van atendre 109 famílies, el que representa unes 364 persones. Una tendència que aquest any s’ha detectat que va a la baixa. “Hem vist que hem passat a atendre unes 60 famílies, perquè molts dels usuaris immigrants han tornat als seus països d’origen”, ha explicat un dels seus responsables, Francesc Mateu. En aquest sentit, han volgut puntualitzar que “el 50% dels usuaris són gent del país, contràriament al que molta gent pensa que només s’ajuda a immigrants”, destaquen.

Càritas també ha fet balanç de la seva participació als Horts Socials, on una de les parcel·les es destina al menjador social, o del rober de Filigrana, que van utilitzar més de 1.140 persones.

En l’àmbit econòmic, Càritas va tancar el 2016 amb uns ingressos de 42.958 euros i unes despeses de 42.353 euros. Dels ingressos, 25.000 euros corresponen a subvencions de l’Ajuntament de Montblanc (8.300), del Consell Comarcal (8.000) i de Càritas Diocesana (11.000). El plebà de Montblanc, mossèn Simó Gras, destaca que “la nostra finalitat és ser sostenibles i poder fer els projectes, i això ho hem aconseguit. Tota entitat té punts forts i amenaces, i sabem que la subvenció de Càritas Diocesana no sabem si es mantindrà de cara al futur”.

Relleu a la coordinació de Càritas
L’acte d’aquest dimecres també va servir per oficialitzar el relleu al capdavant de Càritas. Josep Maria Palau deixa la coordinació del servei després de 7 anys, i ara ho assumirà Montserrat Palau, que ja formava part de Càritas. Josep Maria Palau destacava que “només puc donar les gràcies per la feina que ha fet tothom, i tothom que ha col·laborat, sempre he trobat molt bona voluntat”.

Durant l’acte també es va fer la donació d’un quadre per part de la Fundació Martí l’Humà Tot Conca a Càritas valorat en 1.900 euros. Es tracta d’un quadre fet a l’oli de l’autor Juliol Gomena i que reprodueix un carrer de la ciutat de Nova York. L’objectiu és que Càritas el pugui vendre per poder obtenir recursos per als seus serveis.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp