Jordina Moix

Càritas va atendre una mitjana de 68 famílies al mes durant el 2020

El servei de distribució d'aliments s'ha situat ara a la casa del pla de Santa Bàrbara

Càritas Montblanc ha fet balanç de la seva activitat durant el 2020, un any especialment complicat per les conseqüències de la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Durant el 2020 ha augmentat el nombre de famílies que ha necessitat ajuda de Càritas per fer front a despeses bàsiques d’higiene, alimentació i habitatge. Han estat unes 68 famílies de mitjana al mes, amb 33 noves famílies que mai abans havien requerit ajuda a Càritas i que a causa de la crisi de la Covid-19 ho han necessitat. També durant el 2020 s’ha ajudat a 12 persones sense sostre.

D’altra banda, el servei de distribució d’aliments, que ara s’ha ubicat a la caseta de Càritas al pla de Snta Bàrbara, a tocar del Foradot, ha atès durant el 2020 a 102 famílies, el que suposa un total de 266 persones. Mossèn Simó Gras, plebà de Montblanc, destaca que “a la plaça de Catalunya estàvem de lloguer, i ara estem a la seu que ens va cedir l’Ajuntament al pla de Santa Bàrbara. Li hem fet un rentat de cara amb l’ajuda de l’Ajuntament per convertir-la en la seu de Càritas Montblanc, dignificant l’espai”. El plebà assegura també que “Càritas vam ser dels primers en respondre a les necessitats de la gent durant la pandèmia”.

Pel que fa al balanç econòmic, Càritas ha recaptat durant el 2020 un total de 24.000 euros, gràcies a ajudes i donatius, així com de les quotes dels socis. D’aquests, més de 14.000 s’han destinat al servei de distribució d’aliments. L’exercici, però, es va acabar amb 4.000 euros de saldo, i això permetrà seguir ajudant a les persones més necessitades. “Aquests diners ens permetran ajudar en casos d’emergència, fet que preveiem que encara passi durant el 2021”, explica Montserrat Palau, responsable de Càritas Montblanc.

Càritas també ha estrenat el Punt d’Oritenció Telemàtica on ajuda a fer tràmits on-line a les persones que ho necessiten. El servei s’ofereix cada dimecres de 10 a 12.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp