Ràdio Montblanc

Carme Pallàs, nova presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Junts vota en blanc i Esquerra considera trencat el govern d'unitat

Carme Pallàs és, des d’aquest dilluns a la tarda, la nova presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. És la primera dona que ocupa el càrrec des de la creació de l’ens comarcal.

Esquerra ocupa ara la presidència, després del pacte assolit fa dos anys amb la FIC de repartir-se el govern. Després de dos anys al càrrec, Magí Trullols, de la FIC, ha deixat avui la presidència del Consell Comarcal.

Pallàs ha rebut el suport d’Esquerra Republicana, de la FIC i del PSC, mentre que Junts s’ha abstingut. Els republicans, de fet, consideren que amb el vot en blanc d’aquest dilluns es trenca el govern d’unitat que fins ara hi havia el Consell Comarcal de la Conca. També s’ha abstingut Santi Porta, ara conseller no adscrit però fins fa poc membre del grup d’Esquerra Republicana.

Magí Trullols, ara expresident del Consell, amb paraules d’agraïment, s’ha acomiadat de la presidència i donava ànims a la nova presidenta.

Trullols fa un balanç positiu dels dos anys de mandat malgrat la pandèmia. Remarca la feina feta amb el nou sistema de recollida selectiva, i ha animat a seguir treballant pel territori i pel Consell Comarcal “amb força i dedicació”. Ha dedicat també unes paraules a la Carme Pallàs, la ja nova presidenta del Consell Comarcal de la Conca.

Carme Pallàs, escollida presidenta amb onze vots a favor i vuit vots en blanc

La portaveu de Junts per Catalunya, Carme Amenós, explicava que el vot en blanc de seu grup ha sigut ‘’a causa de que creiem que el nostre grup no ha tingut la visibiliat desitjada que ha de tenir un govern d’unitat”. Tambñe ha afirmat “que els van demanar una segona vicepresidència, i també ser un més a la junta de govern, però tot això no ha estat possible. És per això que votem en blanc”. Tot i així posen la mirada al futur i a “obrir la porta” per a una futura entesa.

Santi Porta donava l’enhorabona a la presidenta i assegurava que “tinc el cor encongit, perquè la meva intenció sempre va ser donar-te suport i tot i els fets ocorreguts últimament, no tanco del tot la porta i voto en blanc. l’hem deixat mig oberta per una futura entesa”.

Finalment, el portaveu d’Esquerra, Josep Maria Vidal, ha fet un discurs crític amb Junts, i ha considerat trencat l’equip de govern. “Des del nostre grup comarcal ens ha sorprès el sentit del vostre vot i el no recolzament”. Afegeia que “el fet de no donar suport afirmatiu a la candidatura de la presidència de la Carme, és de facto, un trencament unilateral del govern d’unitat”.

Josep Maria Vidal també dedicava unes paraules a la nova presidenta i acabava dient que “la presidència de la Carme Pallàs ajudarà al retrobament”.

La nova presidenta, Carme Pallàs, en el seu discurs de pres de posessió, ha assegurat que és un “fet insòlit, i que genera expectativa, pel sol fet de ser una dona la que agafa la presidència i també la vicepresidència” i espera “que obri les portes a moltes més dones assolint una igualtat real’.

Tot i el resultat de la votació, assegura que “mantindrà la mà estesa a tots els consellers i conselleres” i amb un “ferm compromís de treballar per tots els veïns i veïnes de la comarca”- Entre les línies de treball dels propers dos anys de mandat, destaca la voluntat de seguir treballant el repoblament de la Conca, per millorar els serveis i per acabar projectes ja engegats, com l’arribada d’aigu potable al nord de la comarca.

Pallàs ha estat acompanyada de membres d’ERC, com la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, o les diputades Raquel Sans i Irene Aragonès. També han participat al ple els expresidents Francesc Benet, Josep Pijoan i Joan Llort.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp