Carrer Major

‘Carrer Major’ aposta pel radioteatre amb ‘Olla barrejada’

A Ràdio Montblanc hi particiaparà el grup de teatre Fila Zero

El programa ‘Carrer Major’ ha estrenat aquesta temporada ‘Olla barrejada’, un espai de radioteatre amb periodicitat setmanal que fins al proper mes de març combinarà humor, ironia i tocs d’actualitat a vuit emissores de la Xarxa de Comunicació Local al Camp de Tarragona, entre elles Ràdio Montblanc. Conjuntament amb Ràdio Ciutat de Tarragona, LANOVA Ràdio de Reus, Altafulla Ràdio, Ona la Torre, Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, Ràdio la Selva i BXC Ràdio, l’espai portarà a les one la màgia del teatre.

Es tracta d’un espectacle teatral purament acústic que neix amb la doble voluntat de recuperar formats radiofònics que actualment gaudeixen de poca presència a la graella de continguts de les emissores, alhora que pretén realçar el paper de les companyies teatrals del territori, i la cultura en general, en un moment en què el sector comença a recuperar-se després de la pandèmia.

I és que Olla barrejada és un producte col·laboratiu entre ‘Carrer Major’ i vuit agrupacions teatrals del territori que s’identifiquen perfectament amb les ràdios locals de casa nostra i la seva filosofia. A Ràdio Montblanc hi participarà el grup de teatre Fila Zero, a més de Istrionis Teatre (Tarragona), la companyia estable del teatre Bravium (Reus), Treateràpia (Altafulla), el Nus Escènic (Torredembarra), el Grup de Teatre Quo Vadis (l’Hospitalet de l’Infant), el grup La Moixera (la Selva del Camp), i Dramèdia Teatre (Riudoms).

Aquestes companyies, juntament amb les veus habituals del programa i les respectives vuit emissores, així com professionals del sector vinculats al Camp de Tarragona, cada divendres a partir de les 17:00h. mostraran com es basteix des de zero una peça teatral. D’aquesta manera, al llarg de la temporada l’oient coneixerà les passes que tot grup segueix des que es fa amb els textos d’una obra fins que aquesta acaba posant-se en escena; i en el cas d’Olla barrejada, agafant envergadura radiofònica. Un projecte que té la voluntat de cloure amb l’enregistrament públic de nou capítols des d’un auditori coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Teatre, el 27 de març de 2022.

Olla barrejada és fruit d’una idea del conegut humorista gràfic Napi, a partir d’uns textos que ha dramatitzat el periodista i escriptor Carles Marquès. Són nou peces de caràcter alegre i tarragoní. Ambdós capitanegen el projecte i dirigiran l’espectacle, amb el seu particular to gamberro, en cada un dels seus lliuraments. L’espai, a més, també agafarà volada mitjançant les xarxes socials i els llocs web de les emissores i els seguidors del programa, que hi podran dir la seva, així com consultar com avancen els assajos.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp