Ràdio Montblanc

Catifa vermella a Montblanc per estrenar ‘Las leyes de la frontera’

El director i productor del film, rodat en part a Montblanc, visiten el Cinema del Casal Montblanquí

“Las leyes de la frontera”, el nou film de Daniel Monzón, s’ha estrenat aquest cap de setmana a la pantalla gran i també ho ha fet a Montblanc, amb catifa vermella inclosa. S’han fet fins a cinc passes de la pel·lícula, que aquest proper cap de setmana es podrà tornar a veure.

Montblanc va ser escenari, l’any passat, de diverses jornades de rodatge i ara ha estat un dels primers llocs on s’ha pogut veure la pel·lícula i, a més, amb la presentació per part dels productors.

El setembre del 2020 Montblanc es convertia en escenari de l’enregistrament de diverses escenes i, un any després, ha acollit la presentació de la pel·lícula. Ho ha fet amb la presència del director conegut per treballs com “Celda 211” o “El Niño”. Amb el seu nou treball “Las leyes de la frontera” va tenir clar que havia de portar les càmeres a la vila ducal. Aquest diumenge hi ha tornat amb la pel·lícula acabada i agraït per la implicació del municipi. Ha recordat que la primera pel·lícula que es va projectar al cinema del Casal va ser l’any 1968, quan ell va nèixer; mentre que la darrera amb l’antic format analògic va ser ‘El niño’, pel·lícula que ella va dirigir. “Això va ser una senyal per escollir també el cinema com a plató de rodatge”, explicava.

Alguns dels figurants que han assistit a l’estrena potser s’hi han reconegut. Segur que han identificat alguns dels escenaris. L’equip va estar rodant a Montblanc durant dues setmanes, al carrer de la Muralla Santa Tecla, al mateix Cinema del Casal Montblanquí, en diversos carrers del centre històric, a l’antic Banc Central i a la plaça Major on s’hi va produir una escena important i complexa tècnicament.

I el cor del Montblanc medieval arriba així a la gran pantalla, encara que l’alcalde, Josep Andreu, s’imaginava que hauria estat per fer un audiovisual sobre Sant Jordi o inspirat en l’època medieval.

La realitat és una altra, la pel·lícula ens transporta fins al 1978. Es basa en l’obra de Javier Cercas, també amb el títol de “Las leyes de la frontera” i narra la història del jove Nacho que es veu immers una una carrera imparable de robatoris i atracaments.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp