Agents Rurals

Cauen en un 80% els incendis durant la Campanya de la sega

Durant aquesta temporada de sega s'han produït arreu de Catalunya un total de sis incendis, cap a la Conca de Bareberà

L’activitat agrària causa un 80% menys d’incendis que fa set anys. Durant aquesta temporada de sega s’han produït arreu de Catalunya un total de sis incendis, la meitat que en la temporada passada. Es pot apreciar fàcilment la magnitud de la campanya tenint en compte els 32 incendis que es van produir el 2012, que va cremar més de 1.500 hectàrees de Camps de Conreu. Candido Rincón, cap d’àrea regional dels Agents Rurals del Camp de Tarragona explica un dels motius d’aquesta reducció.

La disminució també es deu, en part, a l’ampliació del dispositiu de vigilància del Departament d’Agricultura, que està format pels Agents Rurals de deu comarques catalanes, entre elles la Conca de Barberà. I és que la campanya de sega afecta només deu comarques, però afecta el 67% de la superfície de conreu catalana. La campanya ha estat encara més positiva a la Conca, ja que cap dels sis incendis s’ha produït a la comarca. Això no significa, però, que no hi hagi hagut ensurts.

La campanya de Sega també ha comptat amb una campanya informativa, per tal de prevenir els incendis, a través de xerrades i jornades de formació als agents rurals. Pel que queda de campanya és important que la climatologia acompanyi, fugint de la sequera.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp