Ràdio Montblanc

CDC i la CUP, junts per defensar una montblanquina del tracte rebut de l’equip de govern

L'alcalde surt al pas de les crítiques i assegura no ser conscient de tractar de manera humiliant a ningú

Convergència i la CUP han fet públic el seu posicionament respecte a un incident que va tenir lloc el passat ple de Montblanc. En el moment en què es va donar la paraula al públic —segons relaten les dues formacions—, una veïna va consultar els motius pels quals no s’havia tractat un assumpte que l’afectava directament. Va ser llavors quan l’equip de govern va exposar que no estava previst fer-ho, tot i que la dona assegurava que havia rebut una notificació, per correu certificat, on se li comunicava que es debatria al ple del «mes de gener de 2016».

En aquest moment, expliquen CDC i la CUP, «es va posar en dubte que de l’Ajuntament de Montblanc hagués sortit aquesta carta». «El problema, com en altres ocasions, van ser les formes. Si una veïna de Montblanc assisteix a un ple i diu que ha rebut una carta amb una notificació, no es pot posar en dubte la seva paraula», critiquen en el comunicat que han fet arribar als mitjans.

«Davant de situacions de malentesos, confusions o errors el més normal és intentar aclarir uns fets. La reacció de l’equip de govern va ser totalment diferent. Es va posar en dubte la versió d’aquesta veïna i se la va acusar d’una sèrie de fets molt greus», afegeixen. És per això que reclamen una rectificació i una disculpa per part del govern d’ERC i anuncien que se solidaritzen i «lamentem el tràngol que va haver de passar enmig d’un acte públic».

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha respost al comunicat conjunt de CDC i la CUP que acusa l’equip de govern de «tracte humiliant» a una ciutadana al darrer ple del consistori. Andreu ha assegurat que «no sóc conscient que ni jo ni cap regidor de l’equip de govern utilitzés paraules humiliants cap a ningú». Tot i això, l’alcalde ha volgut demanar excuses «per si aquesta veïna es va sentir ofesa».

El batlle ha volgut recordar que el tema que va tractar la veïna al torn de paraula del darrers ple «és un tema complicat i no era el lloc, un ple municipal, on tractar-lo», i ha defensat que «l’Ajuntament de Montblanc és dels pocs que dona opció a parlar a la ciutadania, però hi ha temes que no s’hi han de tractar perquè són privats». Andreu també ha volgut deixar clar que «el document del que parla la veïna és una declaració d’intencions, no és fàcil tirar-ho endavant i s’ha de fer poc a poc». En concret, la veïna volia informació sobre el procediment a seguir per utiilitzar la sala de vetlles del cementiri municipal per una futura funerària que està creant. «Anirem desenvolupant el tema, hi ha voluntat de fer-ho, però és un tema de serveis funeraris que no és fàcil», afegeix.

En referència al comunitat, l’alcalde ha destacat que «tenen tot el dret a fer-ho, però trobo paradoxal i extraordinari que CDC i la CUP vagin de bracet».

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp