EFMR

CiU estudiarà entrar al Govern del Consell però es mostra crític amb el pacte ERC-FIC

David Rovira assegura que no han negociat un govern bilateral i que sempre han defensat la unitat

CiU ha respost a l’oferiment d’entrar al govern d’ERC i la FIC després que ahir les dues formacions anunciessin un preacord per repartir-se la presidència del Consell Comarcal.

El cap comarcal de CiU, David Rovira, va destacar ahir que “no podem estar contents ni fer una valoració positiva”. Explica que “no hem intentat fer un govern bilateral, tot i estar legitimats per fer-ho. Sempre hem defensat el govern d’unitat i la nostra negociació ha buscat sempre el consens”.

Rovira va destacar que “quan la FIC va fer una primera petició molt forta per presidir el Consell, ERC es va dirigir a nosaltres dient que això no podia passar, i vam arribar a un principi d’acord en aquesta línia, que contemplava també deixar entrar a la presidència a la FIC”. Després, afegeix, “es va anar deteriorant i se’ns va dir que havíem de parlar de programa i no de cadires. Hi ha hagut una certa revenja per com va anar el mandat passat”.

Rovira assegura que “estudiarem si entrem al govern o no, ho hem de decidir amb tots les companys del partit i els consellers de CiU a la Comarca, però ens saps greu l’acord, no podem estar contents”. Recorda que CiU té la màxima representació al Consell i també majoria al Consell d’Alcaldes.

Rovira també ha resposta a les motivacions que han portat ERC i la FiC a pactar, com ara la situació que finalment va donar-li l’alcaldia de l’Espluga. “Ho diré i ho repetiré sempre, si a l’Espluga no hi ha un govern de tots és perquè SOM Espluga no va estar ni disposada a parlar-ne”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp