Ràdio Montblanc

CiU presenta un programa “realista i factible” amb 35 propostes per Montblanc

Volen acabar amb el deute municipal i incentivar els habitatges al centre històric, entre altres

CiU vol acabar amb l’endeutament municipal de l’Ajuntament. És una de les propostes destacades en matèria econòmica que recull el programa del partit, que han presentat aquest dimecres. El seu cap de llista, Cesc Viñas, assegura que “s’ha fet bona feina aquest anys, si es continua amb aquesta línia ho aconseguirem i també podrem baixar la pressió impositiva pels ciutadans”.

El programa de la formació presenta 35 propostes per treballar aquesta quatre anys, “realistes i factibles”, com ha destacat Viñas. Volen que l’ajuntament sigui “més àgil i eficient” i proposen, d’acord amb els treballadors, obrir el consistori una tarda a la setmana per facilitar l’accés dels ciutadans. També volen millorar la relació amb les pedanies i que “el regidor tingui contacte directe amb els ciutadans”.

En matèria de patrimoni i centre històric, CiU proposa la creació d’una Oficina del Centre Històric. “Creiem que hi hauria de treballar un tècnic municipal, per crear un inventari dels immobles del casc antic”, explica el número 2 de la candidatura, Marc Vinya. En aquest sentit, volen que “la gent visqui còmode al centre històric”, i proposen incentivar els lloguers i facilitar la vida dels ciutadans, amb creació de zones verdes d’aparcament i revisant els horaris dels carrers tallats.

El grup municipal de CiU també proposa convertir en un passeig la carretera de Reus fins als Mossos d’Esquadra. Consideren que té un gran volum de trànsit de vehicles i que “els ciutadans no hi poden passejar tranquil·lament perquè falten voreres”.

També volen crear un pla local d’inclusió social “per elaborar un diagnòstic de la situació a Montblanc i treballant també per la gent gran”, explica Anna Balauder, número tres de la candidatura. També proposen un projecte de voluntariat d’acompanyament a la gent grans i donar suport a les famílies amb una situació precària.

El partit valora el programa com a “realista, sense grans accions però amb mesures concretes per optimitzar els recursos existents i millorar la qualitat de vida”.

En referència a un futur govern d’unitat, Cesc Viñas ha assegurat que “no ha estat un govern d’unitat, es manava des de l’alcaldia i cada regidor treballava la seva àrea”, i afegeix que “si es proposa un govern potent i transversal, ens ho pensarem, però d’entrada no és la prioritat”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp