Oficina de Turisme Montblanc

Clickània convertirà Montblanc en la capital del Playmobil durant dos caps de setmana

La novena edició del festival arrenca aquest proper dissabte

Un any més, durant els dos propers caps de setmana Montblanc acollirà aficionats i col·leccionistes de Playmobil i moltes famílies interessades a passar moments únics en un entorn privilegiat. La novena edició de Clickània repetirà el format de l’anterior i tindrà una durada de dos caps de setmana, els dies: 8, 9, 15 i 16 d’octubre.

Amb uns horaris amplis (dissabte 8 i dissabte 15: de 10h a 20h; i diumenge 9 i diumenge 16: de 10h a 19h) i uns preus populars (nens fins a 6 anys: gratuït; infants entre 7 i 13 anys: 2€ i majors de 14 anys: 3€), el públic podrà gaudir d’un ampli ventall d’activitats orientades a tot tipus de públic.

S’han previst quatre espais del nucli històric de Montblanc a visitar: l’antiga església i el claustre de Sant Francesc, l’antiga església de l’hospital de Santa Magdalena i el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre.

Com cada any a la nau central de l’antiga església i a les sales del claustre hi haurà l’exposició central de diorames temàtics. Com la passada edició, el públic assistent podrà votar quin li agrada més. Els diorames són: La presó de The Walking Dead, Relats d’Edgar Allan Poe, La batalla del riu Cefís, El baixador del Passeig de Gràcia, Un passeig pel bosc, L’illa dels Pirates, Poblat de l’Oest i Montblanc Medieval.

A més hi haurà sis botigues que garanteixen al públic que puguin trobar novetats, producte descatalogat, complements, gadgets,..

A l’antic hospital de Santa Magdalena, durant els dos caps de setmana els visitants podran gaudir de l’exposició dels muntatges dels aficionats que participen en la novena edició del concurs de creació de diorames.

El festival torna a proposar activitats tant a l’espai firal com pels carrers i places de la vila, de manera que el públic pot anar passejant i prenent part en tot allò que es va trobant.
Es podrà gaudir del taller de customs, on aprendre a personalitzar clicks i donar un aspecte diferent a l’original en base a la imaginació i la creativitat; les activitats per als més petits amb la col·laboració del Càmping Serra de Prades; el diorama de la prehistòria al CIAR, Centre d’interpretació de l’Art Rupestre,on també es podran contemplar les reproduccions de les pintures rupestres de les Muntanyes de Prades; la visita a les torres de la muralla i el pas de ronda; i la cercavila del seguici infantil de Montblanc.

Des de la primera edició del festival es busca interactuar amb els visitants mitjançant concursos i sortejos. Torna el concurs del Click Amagat. Quinze botigues del nucli històric de Montblanc creen diorames als seus aparadors i hi amaguen uns clicks que cal trobar i que representen personatges relacionats amb la Setmana Medieval de Montblanc. I també es farà un concurs d’Instagram per als seguidors de @montblanc_medieval que hauran d’etiquetar les fotografies amb els hashtags #montblancmedieval i #clickània2016.

El festival incorpora tres grans novetats en la programació que pretenen seguir sorprenent els visitants i millorar aspectes importants com són la comoditat i la satisfacció final. A la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc s’hi ha instal·lat la Click Patum, una fantàstica exposició de diorames que representen les escenes i les comparses de la Patum de Berga.

La nau central de l’antiga església de Sant Francesc es veurà d’una forma diferent, ja que desapareix l’estructura de fusta central que ha estat característica de les vuit edicions anteriors i que es va veure en el recent Terrània. Això farà que els visitants puguin veure tots els diorames des dels quatre costats.

I a l’absis de la nau central de l’antiga església de Sant Francesc hi torna un gran diorama de 6mx4m. Estarà dedicat a Montblanc i és una rèplica del nucli històric de la vila.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp