RM

Comença la verema a la DO Conca de Barberà, que s’espera de gran qualitat

Les poques pluges i la calor permetran collir un raïm d'excel·lent qualitat en totes les varietats

La DO Conca de Barberà ha començat la verema, que s’espera que sigui de gran qualitat. Molts dels cellers de la comarca ja han començat aquesta setmana a collir el raïm. Una de les veritats més primerenques ha estat el chardonnay, que ja està tot pràcticament collit.

També s’ha entrat certa quantitat d’ull de llebre, garnatxa blanca i a finals de setmana es començarà amb el macabeu. Així es pot dir que la verema 2015 ha començat oficialment a la Conca de Barberà, una verema que s’ha avançat respecte d’altres anys a causa del clima.

Una primavera seca i amb altes temperatures, i un juliol molt calorós i amb poques pluges ha condicionat la producció i es preveuen una quantitat de quilos semblant al 2014, ja que aquest any les condicions climatològiques han fet que el gra de raïm no creixi tant. Ara bé, la qualitat serà excel·lent.Així ho ha explicat la presidenta de la DO Conca de Barberà, Mariona Rendé, que destaca que “l’anyada del 2015 serà recordada com una de les que tindrà major qualitat, enguany sortiran molt bons vins”.

Rendé també destaca que la qualitat del raïm d’aquesta collita permetrà “implantar a la comarca els vins de finca, uns vins de gran qualitat i que alguns cellers tenen pensat elaborar”.

Cellers i cooperatives coincideixen que serà un bon any, un raïm sa i les temperatures refrescants d’aquestes últimes nits permeten allargar el procés de maduració. També el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, més rústica i resistent, serà de qualitat.

Després de veremar les varietats tradicionals i, més endavant el trepat, quedarà el cabernet i la parellada per finalitzar aquesta campanya 2015. Es preveu que s’allargui fins a finals de setembre i/o principis d’octubre. Si el temps segueix així permetrà l’elaboració de grans vins blancs, rosats i negres DO Conca de Barberà.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp