TES

Comencen les obres de millora a la carretera C-14 a Solivella

Es millorarà el ferm i la visibilitat nocturna amb la instal·lació de noves lluminàries de tipologia LED

Aquesta setmana han començat les obres de millora a la carretera C-14, al seu pas per Solivella. Ahir, dimarts, el director general d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, es va reunir amb l’alcalde de Solivella amb motiu de l’inici d’aquests treballs que el Departament ha impulsat. En la reunió també van participar la directora dels Serveis Territorials a Tarragona, Trini Castro; el subdirector de Programació i Execució, David Prat, i el cap del Servei Territorial de Carreteres a Tarragona, Lluís Lacruz.

Els treballs tenen l’objectiu de reforçar aquesta carretera, en un tram de 7,4 quilòmetres, amb un pressupost de 710.000 euros i un termini d’unes quatre setmanes. Aquesta actuació, que inclourà la travessera de Solivella, consisteix, principalment, en la millora del ferm de la C-14 per tal d’afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció.

Addicionalment, l’obra també comportarà millores en la visibilitat nocturna a la travessera i en l’eficiència energètica de l’enllumenat, atès que se substituiran les actuals lluminàries per unes de tipologia LED. S’instal·laran 60 noves unitats, tot mantenint els bàculs i columnes existents.

D’altra banda, cal remarcar que aquesta obra inclou la pavimentació d’alguns trams de bermes o cunetes amb l’objectiu de donar un sobreample a la carretera per a millorar la seguretat viària i el confort dels usuaris. En total, s’executaran 120 metres de cuneta i 40 metres de berma per a guanyar amplada en diversos punts.

L’alcalde de Solivella, Enric Capdevila, valora molt positivament l’inici dels treballs, que van començar just aquesta setmana. Capdevila destaca que més de 3.000 vehicles travessen cada dia el municipi a través de la C-14, per la qual cosa, la millora d’aquesta via es veu com una “bona notícia” que garantirà una millor seguretat. Així mateix, l’alcalde de Solivella espera que aquest sigui tan sols l’inici de les reivindicacions del municipi.

Pel que fa a la circumval·lació prevista a Solivella, amb l’objectiu de desviar el trànsit, Capdevila explica que el projecte està fet, però que està aturat de fa anys i que no té cap calendari. L’alcalde de Solivella, però, recorda que el Pla Territorial del Camp de Tarragona contempla el pas d’una autovia des de Montblanc a l’eix Tàrrega-Cervera, per la qual cosa posa sobre la taula si és necessari “fer dues cicatrius”, fent referència a la circumval·lació i a la futura autovia.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp