Concactiva

Concactiva reuneix la taula de concertació de la Conca

S'hi van trobar joves i representants de les administracions

Concactiva va reunir el passat divendres 7 de novembre la taula de concertació de la Conca de Barberà, una eina que té com a objectiu el treball conjunt entre associacions de joves i administracions comarcals per a millorar els recursos ocupacionals per al jovent de la comarca.

Aquesta eina, emmarcada dins el programa ODISSEU de la Unió Europea, pretén incentivar i facilitar el retorn de joves cap el medi rural a partir de la creació d’un programa que faciliti la seva inserció laboral i que promogui el compromís social dels i les joves amb el seu territori rural d’origen.

En aquesta reunió es van trobar representants de les associacions de joves Barjaula de Montblanc i Auvënguen de l’Espluga de Francolí, amb Jordi Paris, director de Concactiva, tècnics de la mateixa entitat, els màxims responsables tècnics de les àrees de Joventut i Ensenyament del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, i Teresa Bergadà, director de l’Oficina del Servei d’Ocupació de Catalunya de Valls.

L’objectiu de la trobada era millorar els canals de comunicació entre el jovent de la comarca i les administracions, tant per estar informats de tots els recursos que ofereixen les administracions públiques per a millorar la formació i l’ocupabilitat dels joves com per a poder tenir en compte, des de les institucions, la veu i les demandes del jovent en els terrenys formatiu i ocupacional.

Així, amb treball en comú i el feedback necessari, totes les parts van posar sobre la taula els projectes prioritaris que actualment es desenvolupen i es desenvoluparan a la Conca. Des de cursos de formació per a persones aturades, el programa Joves per l’Ocupació, que alterna formació i feina, el viverisme i el suport a la creació de noves empreses, entre d’altres, fins al nou i flamant programa Garantia Juvenil, un compromís amb els joves de fins a 25 anys per a facilitar-los una feina o formació en un període de fins a 4 mesos.

Tots els joves interessats en aquest projecte o els altres esmentats, poden demanar informació a Concactiva o al Consell Comarcal de la Conca de Barberà, o bé adreçar-se a les associacions de joves del seu municipi que ja n’estan informades. Aquestes mateixes associacions, per la seva part, difondran entre els seus socis i cercles la informació rebuda a la taula de concertació.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp