Concactiva

Concativa posa en marxa la tercera edició del programa Joves per l’Ocupació

S'oferiran tres cursos amb l'objectiu de fomentar la inserció laboral

Concactiva ja ha obert el termini de preinscripció al programa Joves per l’Ocupació 2015-2016, un programa que combina la formació, tant professionalitzadora com acadèmica, amb les pràctiques professionals, la cerca activa de feina i la contractació subvencionada.

Joves per l’Ocupació és un programa coofinançant pel SOC i el Fons Social Europeu i totalment gratuït per als seus participants. Està adreçat a joves d’entre 16 i 25 anys amb una formació no superior a la ESO, uns joves que podran gaudir d’una experiència que s’iniciarà amb un curs de formació on aprendran un nou ofici. Aquests cursos, amb una durada d’entre dos i tres mesos, es realitzaran a la seu de Concactiva de Montblanc i a l’oficina comarcal del castell de Santa Coloma de Queralt. Constaran de fins a tres especialitats: Auxiliar de Magatzem, Activitats Auxiliars de Cuina i Elaboració de Vins i Licors.

Els joves disposaran d’una beca per assistència al curs i a les pràctiques professionals en empreses del territori d’uns 150 euros mensuals. Un cop acabada la fase formativa, Concactiva donarà suport en la recerca de feina d’aquests joves, un joves que comptaran amb un contractació subvencionada. Així, les empreses que els contractin rebran un subvenció de 645,30 euros mensuals durant 6 mesos, sent aquesta també una oportunitat per al teixit empresarial de la comarca, beneficiant tant a treballadors com a empresaris.

Per a poder participar en aquest programa cal estar en situació d’atur i tenir uns estudis inferiors a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. En el cas dels joves que no tinguin l’ESO, el programa inclou també una tutorització i l’inscripció a l’Institut Obert de Catalunya o a una Escola d’Adults per a què puguin assolir la titulació de l’ensenyament secundari. Les preinscripcions es poden dur a terme a la seu de Concactiva, a Montblanc, o a l’oficina del Consell Comarcal del castell de Santa Coloma de Queralt.

Aquesta serà la tercera edició consecutiva del programa Joves per a l’Ocupació a Concactiva. Les xifres de les anteriors edicions han estat tot un èxit per a Concactiva, amb taxes d’inserció dels joves participants a aquest programa pels volts del 80%. Així doncs, la majoria dels joves que participen a Joves per l’Ocupació acaben trobant feina i molts inicien així la seva experiència laboral.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp