Joan López i EFMR

Concentracions a la Conca per demanar la llibertat de Sànchez i Cuixart

Desenes de persones s’han concentrat aquest matí a les portes dels ajuntaments de municipis de la Conca en contra de l’empresonament dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament.

L’aturada s’ha produït a les 12 del migdia davant dels llocs de treball i d’alguns ajuntaments de la comarca. Un centenar de persones s’han concentrat a la plaça de la Vila de l’Espluga, a Montblanc la mobilització ha comptat amb la participació de 300 persones a la plaça Major o, per exemple, una cinquantena a Pira.

En el cas de Montblanc, capital de la Conca de Barberà, unes 300 persones s’han reunit davant de l’Ajuntament, a la plaça Major, on el president del Consell Comarcal, Francesc Benet; l’alcalde, Pep Andreu (ERC) i regidors de la CUP i del PDECat han llegit conjuntament el manifest de rebuig a la privació de llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Durant l’acte, que ha acabat al el Cant dels Segadors, els regidors i l’alcalde han sostingut cartells on es demana la llibertat dels «presos polítics», el mateix missatge que es pot llegir a la pancarta que penja del balcó de la Casa de la Vila des d’aquesta matinada i que han confeccionat ells mateixos.

En les concentracions s’ha llegit el manifest de l’Associació de Municipis per la Independència en què es condemna l’empresonament de Sànchez i Cuixart i se’n demana el seu alliberament. El text també descarta que les actuacions de l’Estat espanyol siguin pròpies d’un país democràtic.

A l’Espluga l’acte ha començat amb el so dels vídeos dels dos líders de les entitats independentistes enregistrats preveient que l’Audiència Nacional decretaria presó per a ells i publicats a posteriori. Finalment, la concentració a l’Espluga ha acabat amb el cant dels Segadors i un últim missatge de Josep M. Mercadé, membre de l’Espluga per la Independència, fent una crida a la participació en la concentració d’aquest vespre a Barcelona expressant que “tenim el compromís de no deixar-los sols”, referint-se a Cuixart i Sànchez.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp