Josep Ardila

Continuen les tasques per recuperar la llera del riu Francolí a Montblanc

Durant el mes de gener es durant a terme més jornades de voluntariat

Montblanc continua les tasques de recuperació de la llera del riu Francolí. Aquest dimarts s’està realitzant una jornada de voluntariat per retirar les canyes a un dels trams del camí.

L’objectiu del projecte, impulsat des de l’Ajuntament amb el suport de l’associació CEN, és recuperar el camí que passa a tocar del Francolí per fer-lo més accessible. Els treballs van començar fa més d’un any i s’han anat fent a poc a poc. Ara, l’objectiu més immediat, és enllaçar quatre quilòmetres de camí entre el Pont Vell i la Sallida.”Aquesta zona ha fet un gran canvi, ara Montblanc ja no viu d’esquena al riu com havia passat els darrers seixanta anys”, explica el regidor de medi ambient, Joan Casellas.

Durant el mes de gener es faran més jornades de voluntariat. Una d’elles servirà per plantar vegetació autòctona de la zona. Però, sobretot, el més important és retirar les canyes i les arrels per evitar que creixen de manera massiva.”Treure només la canya no serveix de res, també hem de treure les arrels”, explica Jesús Ortiz de l’associació CEN.

La idea és plantar varietats locals de vegetació autòctona, com ara els albars, freixes, sarga o tamarius.”La idea és plantar els arbres, que és el que donarà estructura perquè després puguin arribar les espècies més arbustives”, explica Ortiz.

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte “Camí del Francolí” i inclou encara més actuacions. El diumenge 17 de gener, de 10 del matí a 1 del migdia, es farà a Montblanc una reunió de la xarxa de voluntariat ambiental. El diumenge dia 24 es farà una actuació de millora de la vegetació de riber del Riuot, eliminant canya, i el diumenge dia 31 de gener es farà una nova actuació de millora al riu Anguera, amb una planta popular al meandre del Martí.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp