Ràdio Montblanc

Cunillera confirma que s’ampliarà el Reial Decret de Múrcia per incloure els afectats per la llevantada

La delegada del govern espanyol ho ha dit des de Montblanc reunida amb una trentena d'alcaldes

El govern espanyol ampliarà el Reial Decret dels aiguats de Múrcia i Alacant del passat mes de setembre per incloure ajudes als municipis catalans afectats per la llevantada de fa una setmana.

Així ho ha confirmat des de Montblanc la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, que aquest dimarts s’ha reunit amb una trentena d’alcaldes dels municipis afectats. Concretament, s’han trobat al Consell Comarcal de la Conca alcaldes de set comarques, entre elles la Conca, l’Alt i el Baix Camp, les Garrigues i el Tarragonès.

Cunillera ha demanat als alcaldes que el més aviat possible quantifiquin els danys perquè el Consell de Ministres aprovi incloure aquestes zones com a beneficiàries del reial decret. Teresa Cunillera ha demanat que es faci “el més aviat possible, ja sigui a través de les subdelegacions o dels Govern català, per poder-les aprovar ràpidament”.

Cunillera ha explicat que el govern espanyol va oferir ajuda des del primer moment, amb efectius del seprona de la Guàrdia Civil o de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp