Jordina Moix

Damià Amorós i Josep Mª Porta guardonats amb els premis d’Honor de la Conca de Barberà

Els premis s'han entregat avui en una cerimonia al Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà aprovava, per unanimitat, atorgar els Premis d’Honor de la Conca a Damià Amorós Rosanes i Josep Maria Porta Balanyà.

Damià Amorós ha rebut el premi per la Menció de Serveis Distingits de la Conca de Barberà per la tasca que ha portat a terme des del consistori de Sarral en favor de les persones del municipi i de la comarca.

En el seu discurs ha donat les gràcies a totes les perones que l’han fet possible. Assegura que ‘hi ha gent que s’ho mereix més que ell, i que esta molt agrait, que espera haver ajudat a Sarral, a la comarca i a la Baixa Segarra amb la seva trajectoria’. Acavaba recordant als assistents i al Consell Comarcal, que ‘ja sabeu on és casa meva per qualsevol cosa que necessiteu’.

Josep M. Porta Balanyà, per la seva banda, ha rebut la Distinció d’Honor per la seva tasca a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, on ha deixat el càrrec per jubilació després de més de 40 anys. Es distingeix per la seva tasca de salvaguarda i difusió del patrimoni documental de la comarca, dels seus municipis i dels seus ciutadans i de les seves ciutadanes feta des de l’Arxiu Comarcal.
Rebia el premi molt il.lusionat i agrait de ‘que es reconegui la feina feta’. Acabava amb una cita de Pau Casals el qual deia que era un gran honor la medalla de Pau, doncs per Porta, era una honor rebre la distinció del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Els premis han estat el.laborats pel mestre vidrier Rafa Abdon, del Museu del Vidre de Vimbodí i pel mestre artesà d’alabastre Isidre Magre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp