Guardia Civil

Detenen un veí de Valls acusat de maltractar gossos a una residència canina de la Conca

Durant tres anys va gestionar aquesta residència canina ubicada a Vilaverd

Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tarragona, han detingut el responsable d’una residència canina de la comarca de la Conca de Barberà, ubicada a Vilaverd -segons informa Tac12- per la comissió de diversos delictes relacionats amb el maltractament animal, falsedat documental i intrusisme professional, en sacrificar diferents animals dipositats a la residència, falsificar diverses cartilles sanitàries i aplicar vacunes sense estar titulat.

A finals del mes de novembre de 2018, el Seprona de Tarragona, va tenir coneixement d’unes actuacions penals practicades per la Guàrdia Civil de Teruel, en aquestes actuacions es posava de manifest la detenció d’una persona com a responsable de la mort de cinc gossos a la localitat de Cretas (Teruel), aquesta persona veïna de la localitat de Valls, gestionava directament una residència canina situada a la Conca de Barberà.

Després de tenir coneixement d’aquests fets i considerar que l’implicat pogués cometre altres delictes de la mateixa índole, es va procedir a la investigació i estudi de diferents actuacions practicades amb anterioritat, a la residència canina que gestionava directament.

El treball policial va posar de manifest que la persona investigada a finals de 2018, com en altres ocasions anteriors, s’havia desplaçat a la localitat de Cretas (Teruel), on a través d’un contacte que treballava en un centre hípic, traslladava gossos de caça que havien estat dipositats en la seva residència per vendre’ls, en cas que les vendes fossin infructuoses, l’investigat es desfeia dels mateixos causant-los la mort, utilitzant per a això diferents mètodes.

Després localitzar un dels animals sacrificats i comprovar el xip, es va poder conèixer al propietari, aquest va manifestar que l’animal l’havia cedit a la residència canina que s’estava investigant.

En estudiar els informes emesos per altres administracions, es va observar que es posava de manifest el greu risc que corria la salut dels animals per les condicions higièniques sanitàries que presenten les instal·lacions, el deficient estat en què es trobaven la majoria d’aquests i l’aplicació de vacunes als mateixos per personal no capacitat.

Per tot això es va procedir a la detenció d’aquest vallenc, per la comissió de diversos delictes de maltractament d’animals. Les diligències instruïdes van ser remeses al jutjat en funcions de guàrdia de Valls.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp