Hospital Joan XXIII

Deu aspirants a bombers reforcen la seva formació visitant l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Entre ells hi ha dos montblanquins que realitzen les pràctiques per poder ser bombers

Ahir dijous 3 d’agost i avui divendres 4, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha rebut la visita de 10 aspirants a bombers, que estan realitzant les pràctiques des del mes de juny fins a l’octubre, amb l’objectiu de conèixer i familiaritzar-se amb les instal·lacions del centre sanitari per a que, en cas necessari, puguin donar una resposta ràpida i acurada. Aquesta activitat s’emmarca en la col·laboració entre Bombers de la Generalitat de Catalunya i l’Hospital Joan XXIII, en relació a actuacions derivades del Pla d’Autoprotecció en cas d’emergència i salvament. El coordinador de la Unitat Bàsica de Prevenció, Carles Chiapella, ha fet de guia als bombers durant la visita i els ha anat explicant totes les àrees que han visitat. Entre ells es troben dos montblanquins que estan realitzant aquests pràctiques per poder ser bombers: Arnau Sugrañes i Marc Campdepadrós.

El bomber de primera i coordinador de les pràctiques, Toni Castellví, ha afirmat que “aquest tipus de visites formen part de la formació dels bombers i serveixen per a que coneguin les fitxes FOER”. Castellví, que actualment realitza tasques de gestió i logística de la formació dels bombers a Tarragona i dóna suport a l’àrea preventiva, ha explicat que les fitxes FOER “són unes fitxes operatives que serveixen per localitzar els elements de risc dels edificis com, talls elèctrics generals i subquadres, talls de gas natural, forats d’escala, sales de calderes, etc.” Castellví ha apuntat que “és molt important conèixer la sectorització dels edificis i locals”, és a dir, “saber les àrees dels edificis a on es pot sectoritzar per a que el foc no es propagui a altres àrees, que es pugui confinar el foc”, ha explicat el bomber.

Per altra banda, l’especialista en prevenció del Joan XXIII, Carles Chiapella, ha apuntat que, probablement, abans de finals d’any, “s’haurà de concretar una altra visitar per actualitza les fitxes FOER, degut als canvis produïts per les obres en els darrers anys a l’Hospital Joan XXIII”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp