Joan López

«Diumenge no es vota independència, nosaltres som l’opció municipalista»

La FIC ha tancat la campanya en un acte al Casal d'Entitats aquest divendres al vespre

La candidatura de la FIC Montblanc tancava la campanya electoral aquest divendres 22 de maig a les vuit del vespre a la sala d’actes del Casal d’Entitats de Montblanc. Xavier Oliva, número tres de la candidatura destacava algunes propostes del programa com posar en marxa un centre de BTT, una àrea de serveis comuns a la zona esportiva, ajudar a les entitats amb la tramitació de la documentació fiscal o establir criteris per a l’atorgament de subvencions a les associacions de la vila. Oliva explicava que, a llarg termini, la FIC proposa la creació d’una zona residencial per a gent gran amb apartaments adaptats i assistits per un equip mèdic i altres professionals. El candidat criticava la gran quantitat d’obres que s’han posat en marxa els darrers dies a Montblanc: «es pensen que amb això es pot comprar el vot i nosaltres creiem que es poden fer coses més consensuades». La FIC aposta per la creació de diverses àrees destinades a les mascotes i per implementar la figura del gerent a l’Ajuntament de Montblanc per millorar-ne la gestió.

Francesc Saura, número dos de la candidatura, feia referència a un dels principals projectes que la FIC recull al seu programa electoral: la construcció d’un teatre auditori que serveixi per acollir espectacles diversos. Segons la FIC, els actuals equipaments com el teatre cinema del Casal o el Centre Parroquial no compleixen amb els requisits tècnics actuals a més de ser de titularitat privada.

El candidat a l’alcaldia per la FIC, Toni Gutiérrez, obria la seva intervenció agraint el suport i la tasca dels membres de la llista i assegurant que «l’endemà de les eleccions s’obre una nova etapa a Montblanc. Volem donar continuïtat a aquest grup de treball». Gutiérrez s’ha mostrat crític amb els recursos que es destinen a la compra de patrimoni. Segon el candidat, l’Ajuntament de Montblanc gasta 1.300 euros al dia en compra de patrimoni i «des de la FIC proposem gastar-ne 300 en patrimoni i 1.000 en altres serveis». L’alcaldable ha assegurat que treballaran per reduir l’IBI, l’IAE i també diverses taxes. El candidat s’ha tornat a referir al projecte de posar en marxa un servei de transport públic que connecti Montblanc i les pedanies amb Valls i al seu suport vers el polígon de CIMALSA «per poder portar empreses a Montblanc». «No hi ha res més social que crear ocupació», afegia Gutiérrez. El candidat tancava l’acte assegurant que votar ERC o CiU «és el mateix perquè Artur Mas ha anunciat que cal prioritzar els pactes entre aquestes formacions».

L’acte també ha comptat amb la intervenció de Rodrigo Navarro, delegat del sector d’automoció de Tarragona i de Josep Pijoan, alcalde de Pira i membre fundador de la Federació d’Independents de Catalunya.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp