Cedida

El Ball de Bastons de Montblanc apadrina la nova colla de Barcelona

Van participar aquest dissabte en l'estrena de la nova colla de la capital catalana

El Ball de Bastons de Montblanc, juntament amb el Ball de Bastons d’Igualada, van apadrinar aquest passat dissabte la nova colla de Bastoners de la Ciutat de Barcelona, sorgida de la suma de les nou colles de bastoners que hi ha a la capital catalana. En aquesta nova colla hi participen bastoners de Gràcia, del Clot, del Poble Sec o del Raval. La nova colla actuarà, a partir d’ara, al seguici de la ciutat amb motiu de les Festes Majors de la Mercè i Santa Eulàlia i també Corpus.

La capital catalana, sempre havia comptat amb diverses colles de bastoners que ara, han donat vida al Ball de Bastons de la ciutat. Simbòlicament, el vestuari de la nova colla recull elements de cadascuna d’elles i fins i tot llueix un barret amb nou cintes de colors, una per cada colla barcelonina que en forma part. El repertori musical, amb algunes peces inèdites, compta amb el flabiol i el violí com a instruments característics.

L’acte de presentació es va fer el passat dissabte a la plaça Catalunya, on la colla barcelonina va rebre el banderí per part de l’Ajuntament. Des d’allà, les tres colles van anar en cercavila fins a la plaça Sant Jaume, on van actuar a l’escenari instal·lat en motiu de les festes de Santa Eulàlia, la festa major petita de Barcelona. L’acte es va acabar amb una recepció a l’Ajuntament de Barcelona, on es van repartir un records de la trobada.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp