CCCB

El Banc d’Ajuts Tècnics de la Conca, guardonat a la Nit de Premis de Valls

Es va lloar la tasca i la trajectòria en l'àmbit de l'anteció a les persones

El Banc d’Ajuts Tècnics, de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, va rebre un dels guardons de la Nit de Premis de Valls, que es va celebrar el passat dissabte. Un premi que ressalta la tasca i la trajectòria d’aquest projecte en l’àmbit de l’atenció a les persones.

El Banc d’Ajuts Tècnics és un servei que s’ofereix, des de l’any 2008, conjuntament amb l’ ABS de Montblanc i que consisteix a proporcionar tot un seguit d’aparells a les persones amb manca d’autonomia física, que es troben en l’entorn domiciliari, i a les seves famílies, per tal de compensar i/o facilitar les funcions diàries afectades i millorar la seva qualitat de vida.

També ajuda a prevenir complicacions en l’estat de salut, com caigudes; a millorar la seguretat en l’entorn domiciliari; a alleugerir l’esforç físic del cuidador, i dóna eines facilitadores per desenvolupar aquesta tasca i rendibilitzar tot aquell material que en l’actualitat no és utilitzat, ja sigui perquè la persona amb dependència hagi mort, hagi ingressat en un centre assistencial o bé ja no el faci servir.

L’ any 2014 es van fer un total de 37 cessions d’aparells, com ara caminadors, matalassos antiescares, cadires de rodes, etc, i més 32 cessions de crosses.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp