Ràdio Montblanc

El brot de Covid a Montblanc continua creixent i ja suma 52 positius

S'estudia si els casos són de la variant Delta del virus

El brot de Covid-19 a Montblanc continua en augment. Des del passat divendres i fins aquest dimarts 29 de juny ja s’han detectat 52 casos positius per coronavirus, i es calcula que la xifra segueixi pujant.

Això ha fet disparar les xifres de la pandèmia a Montblanc, que fins ara estava gairebé a zero casos. La majoria de persones contagiades tenen entre 17 i 21 anys, tot amb simtomatologia lleu. En els darrers dies s’han fet més de 200 proves, entre PCR i test d’antígens.

Tot fa indicar que els contagis es van produïr en una celebració el cap de setmana abans de Sant Joan. Després, alguns dels assistents, que han acabat donant positiu, van passar la revetlla a la discoteca QuedeQue de Montblanc, que tot just va reobrir després de 15 mesos tancada. La sala ha anunciat que tanca durant 15 dies per diversos casos positius entre els treballadors i els clients.

Des de l’àrea bàsica de salut de Montblanchan demanat estudiar si es tracta de la variant Delta del virus, per determinar si els contactes estrets amb pauta de vacunació completa han de fer o no aïllament. Ho ha explicat la seva directora, Laura Ruiz de Porras, que destaca que “si es tracta d’una nova variant del virus, els contactes dels positius hauran de fer quarentena, encara que estiguin vacunats”.

Des de l’Ajuntament de Montblanc fan una crida a la prudència i recorden que l’ús de mascareta encara és recomanable quan no es pot garantir la distància de seguretat. També demanen no criminalitzar als joves. El regidor de salut de l’Ajuntament, Santi Porta, reclama “no criminalitzar als joves, tots en tenim part de culpa i de responsabilitat”.

El brot, que va començar a Montblanc, ja ha detectat diversos casos a altres municipis de la Conca, i s’espera que els casos positius puguin continuar pujant els propers dies.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp