Ràdio Montblanc

El brot originat a Montblanc detecta 234 casos positius en un mes

Salut ja el dona per controlat, si bé demana no abaixar la guàrdia

La situació de la pandèmia a la Conca de Barberà es comença a estabilitzar. Després de tres setmanes amb les xifres disparades, la situació ja es dona per controlada. L’índex de rebrot continua sent alt, però amb unes dades millors que fa unes setmanes. La taxa de reproducció de l’epidèmia és de 0.79.

El brot es va originar a Montblanc pocs dies abans de Sant Joan. Des del passat 25 de juny i fins avui, el CAP de Montblanc ha detectat 234 casos positius. És la xifra total de casos detectats a l’Àrea Bàsica de Salut de Montblanc, i inclou casos de Montblanc, però també d’altres municipis com Sarral, on un brot de Covid ha obligat ha cancel·lar diverses activitats aquests darrers dies.

Una cinquena onada que ha afectat, sobretot, al col·lectiu més jove que, fins ara, era el que encara no estava vacunat. La majoria de casos han estat lleus i pràcticament sense símptomes.

Si bé la situació es dona per controlada, des del CAP de Montblanc demanen no abaixar la guàrdia i seguir les mesures de seguretat quan no es pugui garantir una distància social.

La millora de les xifres a la Conca coincideix amb la màxima explosió de casos a Catalunya, quan ha començat ja l’anomenada cinquena onada de la pandèmia. Això ha fet que la Generalitat hagi pres noves mesures per controlar l’activitat social i s’hagin suspès actes com l’Acampada Jove d’aquest cap de setmana a Montblanc. Des d’aquest dijous les trobades socials es limiten a 10 persones i les activitats han d’acabar a les 12:30h de la nit.

La Generalitat decretarà toc de queda a 158 municipis de Catalunya si el TSJC ho avala a partir d’aquest cap de setmana. Ni Montblanc ni cap altre municipi de la Conca de Barberà entra de moment en aquesta llista de municipis, en no acumular una incidència del virus igual o superior a 400 casos per cada 100.000 habitants la darrera setmana.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp