CCCB

El camp de treball de l’Oficina Jove recuperarà els safareigs de la Basonera de Barberà

El proper dimarts es farà una xerrada informativa dirigida a pares i joves

L’Oficina Jove torna a organitzar, aquest estiu, una nova edició del camp de treball. En aquesta ocasió es fa conjuntament amb l’Ajuntament de Barberà de la Conca per recuperar els antics safareigs de la Basonera d’aquest municipi. Es farà del 13 al 24 de juliol i servirà per netejar l’espai i desbrossar-lo, amb l’objectiu de recuperar-lo com un atractiu turístic més de Barberà.

A través del camp de treball es vol desenvolupar entre els joves uns coneixements i uns valors implícits d’una manera vivencial, solidària i pedagògica. També s’han previst una sèrie d’activitats lúdiques i visites culturals relacionades amb el medi ambient i la tradició cultural del territori.

Les places per participar al camp de treball són limitades. Els participants han de ser joves de 14 a 18 anys. Els preu de l’activitat és de 20€ i les inscripcions es realitzaran a l’Oficina Jove (c. Sant Josep, 18 de Montblanc) del 12 al 26 de juny o a l’Ajuntament de Barberà de la Conca. La presentació del camp de treball està prevista pel proper dimarts 9 de juny a les 18.30h al Punt de Serveis Juvenils de la biblioteca comarcal Conangla i Fontanilles.

Aquesta activitat és el tercer any que es porta a terme. La primera edició es va organitzar conjuntament amb el PNIN de Poblet i va consistir en la recuperació d’un tram de l’antiga carrerada o camí ramader de Poblet a Prades. En l’edició de l’any passat es va col·laborar amb l’Ajuntament de Montblanc i es va aconseguir recuperar l’entorn natural dels Molins de la Vila com a patrimoni museogràfic comarcal.

Els safareigs de la Basonera
Es tracta d’un conjunt arquitectònic conegut com els safareigs de la Basonera situats a la partida de l’Horta de la Barbeta. L’Ajuntament Barberà de la Conca s’ha proposat recuperar aquest entorn natural i cultural, amb la finalitat de posar en valor un actiu patrimonial més.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp