Bombers

El cap de l’incendi de Santa Coloma de Queralt segueix actiu

L'incendi afecta unes 1.240 hectàrees

L’incendi de Santa Coloma de Queralt segueix actiu i ja ha afectat a unes 1240 hectèrees.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut des del centre de comandament dels Bombers, a Santa Coloma de Queralt per agraïr la feina de tots els efectius i voluntaris que estan treballant en les tasques d’extinció i per donar l’última hora de l’avanç del foc, amb l’inspector en cap dels Bombers, David Borrell.

En paraules dites en roda de premsa Aragonés demana ”resposnabilitat de part de tota Catalunya, evitant activitats de risc per no haver de socòrrer altres punts de Catalunya i tenir tots els actiu a la Conca de Barberà i l’Anoia”.

Aquest diumenge, la jornada ha començat amb més de 400 efectius treballant en les tasques d’extinció de l’incendi: més de 300 bombers i 16 mitjans aeris, a més d’uns 50 efectius de l’UME (l’Unitat Militar d’Emergències), 70 voluntaris ADF i nombrosos pagesos que estan ajudant els serveis d’emergència llaurant els camps per evitar l’extensió del foc.

El balanç actualitzat
La situació de l’incendi és perillosa ja que el vent juga amb l’activitat violenta del foc. Els cossos de Bombers estan mirant de treballar en el cap de l’incidi i en tercer terç del flanc esquerra, que són les més perilloses d’aquest.
S’anticipien a una possible obertura cap a Sant Martí de Tous, i ja han desallotjat masos i cases de la zona, enviat 12 vehicles d’aigua i creat nous punts d’implantació per aturar el foc. Els cos de Mossos d’Esquadra no descarta tallar les carreteres si fos necessàri.

El cap del cos de Bombers, David Borrell assegura que les properes hores són claus. ”La marina bufa durant la tarda i de cara el vespre; Fins les nou o les deu de la nit la situació serà complicada”.

Les causes de l’incendi
El foc ha començat al marge de la carretera C-241d, que va de Sarral a Santa Coloma de Queralt.

Els Agents Rurals investiguen què ha provocat un foc que, de seguida, s’ha escampat per camps de cultiu de cereal, però encara no en saben les causes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp