Ajuntament de Montblanc

El Carnaval de Montblanc es continua renovant

Es recupera el sopar de colles de carnaval i hi ha nous premis

El Carnaval de Montblanc continua el seu procés de renovació després del canvi de recorregut i l’actuació final a la plaça de Sant Francesc, amb un premi gentilesa d’Aviram Moix, el carnaval montblanquí presenta enguany diverses novetats, continuant amb la voluntat de canvi.

Destaquen diverses novetats. La rua del matí estarà amenitzada amb la Bandarra Street Orkestra com s’ha fet els darrers anys. Així, amb la mateixa dinàmica dels darrers anys, s’incorpora el que es recollia en les bases de l’any anterior, on la comparsa guanyadora en la modalitat de carrossa acompanyarà l’arribada de sa majestat Carnestoltes. Així doncs, passarà a ser una arribada del rei Carnestoltes i la seva Concubina amb una colla de gent disfressada de més de 50 persones que animaran la cercavila del matí. A més la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc organitzarà un vermut musical a la plaça de Sant Miquel on conviden a tothom a participar i anar-hi disfressat.

A la tarda, la Rua de Carnaval que començarà puntualment a les 6 de la tarda davant de l’escola les Muralles, també pateix un petit canvi de recorregut. Al contrari del que es feia fins ara, la rua passarà directe cap a la plaça Sant Francesc i baixarà per la muralla Sant Francesc fins a la muralla Santa Tecla, estalviant així el tros de l’avinguda Manel Ribé cap a la rotonda.

D’altra banda, com ja es va fer l’any anterior, a l’arribada a la plaça de sant Francesc hi haurà les actuacions de les colles. Per poder-hi actuar és important que les colles portin un llapis de memòria amb un tall de 2 minuts com a màxim de la música que vulguin que soni a la plaça. Això farà que soni per la megafonia instal·lada a l’espai i tothom pugui escoltar-ho millor. També es millorarà la il·luminació. La regidoria de Festes també vol agrair l’establiment Aviram Moix, que un any més ha cregut en la festa i augmenta la dotació del premi de 200 a 300 euros per la millor actuació a plaça.

Pel que fa al fi de festa, després de les actuacions de Sant Francesc, es recupera el sopar de colles de carnaval. El sopar es farà a les 21.30 al pavelló del Casal Montblanquí. Durant el sopar que comptarà amb música en directe i estarà adequat per l’ocasió, les colles podran fer una actuació durant la nit, premiant la millor amb 150 euros, gentilesa de G-Perruquers.

El sopar tindrà un preu de 10 € i inclourà l’entrada a la festa. El menú l’ha elaborat La Canal Restauració i inclou amanides variades de formatge de cabra i fruits secs (per compartir cada 4), entremès individual amb ensaladilla russa, truita de patata i embotits variats amb pa de pagès, postres, copa de gelat, cafè i gotes. Durant la nit, que estarà amenitzada per diversos discjòqueis per a totes les edats, per primera vegada, es donaran els 3 primers premis de la rua de Carnaval que haurà tingut lloc a la tarda.

El dia de l’enterrament del Carnestoltes se seguirà duent a terme amb el tradicional testament i també el repartiment de la resta de premis de participació.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp