EFMR

El Centre d’Estudis de la Conca publica una nova entrega de la revista Podall

Es pot consultar a través d'internet

La revista Podall del 2018 ja està disponible a internet. El Centre d’Estudis de la Conca de Barberà arriba enguany al número 6-7 d’aquesta publicació de cultura, patrimoni i ciències que recull en més de 700 pàgines una cinquantena d’articles.

Una vegada més, la Conca de Barberà i el territori que l’envolta és protagonista dels títols que repassen la història des de la prehistòria i fins a l’actualitat des de diverses disciplines. La nova publicació s’estructura en articles de la prehistòria, protohistòria, història moderna, història contemporània, arxivística, història de l’art, pensament, medicina, natura, literatura, història medieval i les seccions àgora, la peça d’avui, el noticiari o bé “Homes que deixen Petjada”.

Entre la cinquantena de títols podem llegir un espai sobre l’emigració de les Muntanyes de Prades a l’Espluga durant la primera meitat del segle XX, la història del soldat montblanquí Josep Balvi Martí a la guerra d’independència cubana que ara relata la seva néta, un article sobre el centenari de l’alabastre de Sarral o bé un recull dels arbres singulars i vells del Bosc de Poblet.

Un dels espais curiosos és l’estudi de la presència dels llops a les Muntanyes de Prades del segle XV i XVI a partir d’una llibreta conservada a l’arxiu municipal de l’Espluga que destaca els caçadors del territori. També hi podrem llegir continguts al voltant de la Fassina Balanyà de l’Espluga o sobre Ramon Muntanyola que ocupa un dels relats de literatura i, a més a més, la revista també recull la crònica de tots els actes celebrat al llarg del 2017 amb motiu del centenari del naixement del poeta i escriptor espluguí.

Es pot consultar en aquest enllaç.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp