Josep Ardila

El Consell Comarcal de la Conca aprova un pressupost continuïsta fixat en el medi ambient i l’atenció social

La despesa en medi ambient segueix sent la més important dels comptes comarcals i augmenta la de serveis socials

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha aprovat el pressupost del 2015, valorat en 7 milions d’euros, gairebé igual que l’any passat. “És un pressupost continuïsta” segons el president Josep Amill, que ha destacat que tots els grups polítics, que formen el Govern d’Unitat a la Conca, hi han votat a favor. Gairebé la meitat dels fons es destinaran, com és habitual, en partides de Medi Ambient. Entre les inversions, aquest any s’hi inclouen 50.000 euros per la substitució de contenidors i millores al Centre de Tractament de Residus, i 162.000 euros per les depuradores de la comarca. La partida de Medi Ambient és la que més creix (de 2’4 a 2’7 milions d’euros). Representa el 47% del Pressupost.

L’augment també és destacat a la partida de serveis socials que creix un 10% els fons per l’atenció domiciliària i per les ajudes per la compra de llibres i per les escoles bressol. L’augment és del 6% a les ajudes en beques menjador. L’atenció social és un dels camps d’actuació del Consell Comarcal més importants, especialment pels veïns de la Conca amb dificultats socioeconòmiques o graus de dependència. Representa el 14% del Pressupost, seguit de Promoció Econòmia i Ensenyament, un 13% respectivament.

Inversions pels vivers d’empreses
El Pressupost del Consell Comarcal pel 2015 inclou 239.000 euros d’inversions, la seran als Vivers d’Empreses de la Conca, amb 75.000 euros per diferents millores al Viver de Celleristes de Barberà, a acabar les obres del Viver de Cavistes de Montblanc o del futur Viver Agroalimentari de la Conca. També hi haurà una inversió de 15.000 euros en millora de la senyalització turística de la comarca.

Serveis als ajuntaments
La major part de la despesa del Consell Comarcal es destina a la prestació de serveis mancomunats amb els ajuntaments de la Conca de Barberà. Junt amb la inversió suposa el 85% del pressupost. Actualment els pobles de la comarca tenen mancomunada la recollida i tractament de residus, la gestió dels sistemes de sanejament, els tècnics urbanístics, els de promoció econòmica, els serveis socials, la promoció turísitica, la dinamització juvenil, l’assistència informàtica i l’arxiu documental. La despesa es finança amb l’aportació de la meitat dels fons per part de la Generalitat, i la resta, un 31% d’aportació municipal per la prestació dels serveis -percentatge que es manté-, un 6% de la Diputació de Tarragona i un 13% d’altres ingressos.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp