Jordina Moix

El Consell Comarcal de la Conca presenta una campanya contra les violències masclistes

'Jo m'implico' és el títol d'aquesta campanya que va dirgida sobretot als homes

El Consell Comarcal de la Conca presenta la campanya comarcal contra les violències masclistes, sota el títol ‘Jo m’implico’.

En el que portem d’any a España hi ha hagut 42 feminicidis, d’aquests, 9 a Catalunya i 3 a la provincia de Tarragona.

Aquesta campanya vol sortir dels esquemes habituals de les diferents campanyes contra les violències masclistes ja que el que normalment fan es victimitzar a la víctima i aquesta vegada han volgut fer una campanya masculina, on els homes s’impliquen contra la violència i la denúncies en diferents situacions que ens podem trobar al nostre dia a dia.

De fet, la campanya compta amb diferents fotografies on els homes, i la mà, són el símbol d’aquesta. També compta amb diferents vídeos, tres en concret, on es veuen diferents situacions de masclisme a l’entorn de la feina, de la casa, i al bar.

També s’ha creat un tríptic i una gira de tècnics i tècniques per visitar els diferents pobles de la comarca, i a banda de difondre els videos, també s’han creat uns gifs que puguin exlicar de primera mà les diferents formes de violència masclista.

La presentació de la campanya ha acabat amb una xerrada de la mà de Glòria Balada Alcoberro, tècnica de Promoció d’Igualtat de Gènere, membre de la Cooperativa Dignidart i cofundadora de l’Associació Catorze Eixos, sota el títol ‘Reacciona, implica’t i actua contra les violències masclistes’.

És una campanya realitzada per tots els Ajuntaments de la Conca de Barberà, el Consell Comarcal, el SIAD, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Igualdad i el Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp