Ràdio Montblanc

El Consell Comarcal de la Conca rebutja per unanimitat la sentència del procés

S'ha celebrat una sessió conjunta del ple i de consell d'alcaldes. El PSC també hi ha votat a favor

El ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el consell d’alcaldes de la Conca s’han reunit, de manera conjunta, en una sessió extraordinària per aprovar una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que ha condemnat a presó als líders independentistes.

La moció s’ha aprovat per unanimitat de tots els consellers i conselleres i alcaldes i alcaldesses de la comarca. També hi ha votat a favor l’alcalde de Vilanova de Prades Artur Miró, l’únic representant del PSC al Consell Comarcal de la Conca. Durant la seva intervenció ha assegurat que “jo no estic d’acord amb la sentència. El PSC ha dit que acatarà la sentència, jo crec que és desmesurada i per això la rebutjo”. Miró, però, ha afegit que “el PSC de Valls ha patit atacs i això tampoc ho hem de permetre”.

El president del Consell Comarcal de la Conca, Magí Trullols, ha lamentat la condemna de la sentència i ha recalcat que “tenim un poble que surt al carrer sempre per defensar el país, i necessita d’uns polítics ferms que estiguin al costat”. “El que hem fet avui és un exemple de solidaritat amb el que està passant al país”, ha afegit.

L’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal, ha dit en nom del grup d’ERC que “la justícia espanyola està al servei de l’Estat i no de la democràcia. Manifestem el rebuig a aquesta sentència i demanen que la resposta sigui contundent però alhora pacífica”. Carme Amenós, portaveu del grup de Junts per Catalunya ha assegurat que “rebutgem fermament la sentència, i també qualsevol mena de violència, vingui d’on vingui. Ens agradaria que l’Estat espanyol ho solucionés per la via del diàleg, però la sentència ha demostrat que no és així”.

Josep Sales, portaveu de la FIC, també ha rebutjat la sentència i ha destacat que “som aquí per defensar la democràcia i els drets humans, i per reivindicar que és una sentència injusta”. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, també ha agafat la paraula per animar a tots els pobles “a constituir els Consells Locals per la República i que els Ajuntaments no contractem serveis amb empreses que donen suport a la sentència”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp